Jean-marie Farina/afp/profimedia
TUŽNE VIJESTI IZ SAD-A

Ken Block preminuo nakon teške nesreće, vozilo se prevrnulo i palo na njega: ‘Bio je vizionar i pionir‘

Reli vozač i YouTube senzacija je proglašen mrtvim na mjestu nesreće
Piše: SNObjavljeno: 03. siječanj 2023. 07:52

Tužne vijesti stižu iz SAD-a. U teškoj nesreći sa snowmobileom je preminuo profesionalni vozač relija i internetska senzacija Ken Block. Vijest o iznenadnoj smrti 55-godišnjaka je prenio njegov tim Hoonigan Racing.

"S najvećim žaljenjem potvrđujemo da je Ken Block preminuo nakon nesreće sa snowmobileom. Ken je bio vizionar, pionir i ikona, a najvažnije, otac i muž. Falit će nam jako", poručili su iz Hoonigan Racinga.

Stravična nesreća se dogodila u Utahu, a lokalne vlasti su potvrdile kako je Block u jednom trenutku izgubio nadzor nad vozilom koje je potom palo na njega.

"Proglašen je mrtvim na mjestu nesreće, a razlog su zadobivene ozljede", napisali su iz ureda lokalnog šerifa i dodali kako je u trenutku nesreće bio sam.

Block je svoju reli karijeru počeo 2005. godine i odmah je proglašen rookiejem godine. Natjecao se u WRC-u i osvojio nekoliko medalja na X Gamesu. Bio je i suosniač popularne marke obuće DC Shoesa, a poznat je i po svojem serijalu Gymkhana u kojem je s automobilom izvodio razne vratolomije i vozio po opasnim stazama. Njegov je serijal postao YouTube senzacija i prikupio milijune pregleda.

Block se 2016. godine pojavio i u BBC-jevoj seriji Top Gear gdje se vozio u automobilu s glumcem i voditeljem Mattom LeBlancom, a ta epizoda je izazvala brojne kontroverze jer je dvojac izvodio razne vratolomije i ostavljao tragove gum u blizini spomenika i memorijalnih centara u Londonu. BBC se na kraju ispričao i te snimke nikada nisu emitirane.

Linker
29. rujan 2024 00:58