Niko Pulić
 ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX
BITKA S KORONOM

Naš proslavljeni vozač umjesto na velikom natjecanju završio u bolnici: ‘Nije dobro, na kisiku je...‘

‘Ima tešku upalu pluća na oba krila. Po doktorima stanje je umjereno loše, zasad ne ide na bolje‘
Piše: Davor BuconićObjavljeno: 16. travanj 2021. 21:19

Niko Pulić, jedan od naših “sedam veličanstvenih”, sedam vozača prijavljenih za WRC utrku u Hrvatskoj i k tome za elitnu, WRC kategoriju, koja će juriti po cestama Žumberka i Plešivice, po lokalnim cestama Krapinsko-zagorske i Karlovačke županije.

Točnije, bio je prijavljen. Naime, umjesto da ove dane provodi u pripremama za najveći automobilistički događaj u povijesti Hrvatske, proslavljeni hrvatski vozač završio je u - bolnici! Korona je, trenutno, pobijedila Niku koji je u “outu” već osmi dan.

- Nije dobro. Na kisiku je nekoliko posljednjih dana, ali ne i na respiratoru. Ima tešku upalu pluća na oba krila, kisik mu je nizak. Po doktorima stanje je umjereno loše i za sada nema pomaka na bolje. Stanje mu bi se trebalo sada početi popravljati. Idemo iz dana u dan s vjerom da će doći do pomaka na bolje - zabrinuto o trenutnom stanju oca u dubrovačkoj bolnici Sv. Vlaho prenio nam je Ivan Pulić.

Niko je, kako nas je pak izvijestio Maro Franić iz Budimpešte, usprkos svega, uspio podijeliti nekoliko savjeta dubrovačkim vozačima iz AK Ragusa racinga koji se od petka nalaze na Hungaroringu, gdje će se održati prva utrka za PH na kružnim stazama.

Što se, pak, tiče relija u Hrvatskoj, valja spomenuti da se Niko intezivno financijski pripremao, jer treba namaknuti za automobil cca 150 tisuća eura. Puno je to, ali Niko je ekspert za tu vrstu “kemije”, uostalom ima iskustva s osiguravanjem sredstava i vrhunskog automobila kroz utrke EP-a na brdskim stazama gdje je bio trostruki prvak Europe. Ali, nažalost korona je i njemu poremetila planove.

Inače, svi iz organizacije Croatia Rallyja, dapače svi iz svijeta hrvatskog autosporta, poželjeli su Puliću što brže ozdravljenje i povratak za volan...

Linker
02. rujan 2022 17:33