MARK THOMPSON Afp
VISOKE TENZIJE

Novi sukob Verstappena i Hamiltona, svjetskom prvaku pokazao srednji prst: ‘Ti si glupi idiot‘

Zaiskrilo je između Maxa Verstappena i Lewisa Hamiltona tijekom 2. treninga za VN SAD-a u Austinu
Piše: SNObjavljeno: 23. listopad 2021. 08:47

Borba za naslov svjetskog prvaka doseže vrhunac, šest utrka prije kraja Verstappen (Red Bull) ima šest bodova više od Hamiltona (Mercedes), tenzije su očito visoke.

Što se dogodilo u Austinu? Verstappen i Hamilton međusobno su se pretjecali, a kad je na ulasku u zadnji zavoj Hamilton pretekao Verstappena, njihovi su bolidi bili vrlo blizu, kotači su im se, praktično, dodirivali. Tada je Verstappen preko radija poručio Hamiltonu:

- Ti si glupi idiot!

A kad je prošao kraj njega pokazao mu je i srednji prst!

image
ROBYN BECK Afp

Inače, najbrže vrijeme na treningu imao je Verstappenov momčadski kolega Sergio Perez, drugi je bio McLarenov Lando Norris, Hamilton je bio treći, a Verstappen osmi. Traje i prepucavanje između timova Red Bulla i Mercedesa. Direktor Red Bulla Christian Hörner optužio je Mercedes da radi na optimiziranju uređaja koji omogućava veće brzine na ravnom dijelu stazu, a direkto Mercedesa Toto Wolff kratko mu je odgovorio:

- Ovo je sport u kojem će svi protivnici uvijek pokušavati otkriti postoji li neka vrsta srebrnog metka, ali to je nešto što ne postoji, Sve su to mali, marginalni dobici koji donose učinak. Radimo na stroju kako bismo poboljšali performanse ne mareći previše za povike drugih.

VN SAD-a na programu je u nedjelju.

Linker
05. svibanj 2024 04:52