Lewis Hamilton, Ken Block i Jamie Lynn

 Screenshot: (Instagram, Ken Block)
POMICAO JE GRANICE

Ogromna tuga zbog šokantne smrti: Otišao je ‘idol generacije‘, pogledajte neke od njegovih najluđih vratolomija

‘Bio je pravi vizionar sa svojim jedinstvenim stilom i zaraznim osmijehom‘
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 03. siječanj 2023. 11:32

U teškoj nesreći sa Snowmobileom u Utahu je preminuo profesionalni vozač relija i internetska senzacija Ken Block.

Ovaj 55-godišnjak bio je najpoznatiji kao vozač rally automobila, s desetljećima dugom profesionalnom karijerom, utrkujući se svake sezone između 2005. i 2015. godine. Kako je napisao jedan od njegovih obožavatelja na Twitteru, "Ken Block je bio jedina osoba zbog koje su se ispraznile ulice Los Angelesa samo kako bi on mogao driftati sa svojim Mustangom."

Također, natjecao se i u nizu drugih akcijskih sportova, uključujući skateboarding, snowboarding i motocross. Osim utrkivanja, 1994. godine je zajedno s američkim poduzetnikom Damon Wayjem pokrenuo modnu marku DC Shoes, a sudjelovao je i kao suosnivač Hoonigan industriesa, koji proizvodi odjeću za ljubitelje automobila. U ožujku 2004. Quicksilver je kupio DC Shoes za 87 milijuna dolara, a Internet vrijednost Ken Blocka procjenjuje na 100 milijuna dolara. Od legendarnog Blocka među prvima se oprostio nekadašnji vozač Formule 1 i svjetski prvak iz 2009. godine, Britanac Jenson Button koji je na profilu napisao:

‘‘Takav talent koji je učinio toliko za naš sport. Bio je pravi vizionar sa svojim jedinstvenim stilom i zaraznim osmijehom. Naš sport je izgubio jednog od najboljih danas, ali što je još važnije velikog čovjeka.‘‘

‘‘Idol čitave generacije!", napisao je MotoGP trkač, Španjolac Alex Rins, a oglasio se i Conor Daly, vozač automobilskih utrka koji je dodao:

- Ken je bio moj junak. Koliko sam samo puta čekao u redu da se slikam s njim, jako tužno...

Gostovao je i u kultnoj britanskoj automobilističkoj emisiji Top Gear.

Na YouTube-u, Block je objavljivao videe svojih vratolomija u automobilima kroz serijal od 10 nastavaka nazvanih Gymkhana.

Linker
18. travanj 2024 07:57