KARIM JAAFAR Afp
MOTOGP U DOHI

Quartararo uzeo drugu utrku sezone, Zarco ostao vodeći, Lowes i Acosta stigli do pobjeda

Quartararo je slavio ispred Johanna Zarcoa i njegovoga momčadskog kolege Španjolca Jorgea Martina.
Piše: HINAObjavljeno: 04. travanj 2021. 21:16

Francuz Fabio Quartararo na Yamahi pobjednik je druge utrke svjetskog prvenstva u motociklizmu u klasi MotoGP koja je održana u Dohi.

Quartararo je slavio ispred sunarodnjaka Johanna Zarcoa (Ducati Pramac) i njegovoga momčadskog kolege Španjolca Jorgea Martina. Pobjednik prve utrke Španjolac Maverick Vinales ovoga puta je bio peti.

U ukupnom poretku vodi Zarco sa 40 bodova ispred Quartarara i Vinalesa sa po 36 bodova.

U klasi Moto2 slavio je Britanac Sam Lowes (Kalex) ispred Australca Remyja Gardnerja (Kalex), baš kao i prije tjedana dana na uvodnoj utrci sezone koja je održana na istoj stazi. Prošlog tjedna je treći bio Talijan Fabio Di Giannantonio, dok je ovoga puta treću poziciju zauzeo Španjolac Raul Fernandez (Kalex). Lowes vodi sa 50 bodova, 10 više od Gardnera.

U najslabijem razredu, klasi moto3, pobijedio je Španjolac Pedro Acosta (KTM). Drugi je bio Južnoafrikanac Danny Binder (Honda), a treći Talijan Niccolo Antonelli (KTM).

Acosta je prije sedam dana bio drugi, a danas je stigao i do prve pobjede u karijeri. U ukupnom poretku vodi sa 45 bodova, devet više od Bindera.

Linker
20. travanj 2024 09:17