Kalle Rovanpera

 JOE KLAMAR Afp
SREDNJOEUROPSKI RELI

Rovanpera praktički osigurao drugi uzastopni naslov svjetskog prvaka nakon što mu je odustao jedini suparnik

Prilikom izlijetanja Velšanin je toliko oštetio automobil da nije bio u mogućnosti nastaviti
Piše: HinaObjavljeno: 28. listopad 2023. 19:44

Finac Kalle Rovanpera (Toyota) praktički je osigurao drugi uzastopni naslov svjetskog prvaka u reliju nakon što je njegov jedini suparnik, momčadski kolega Velšanin Elfyn Evans (Toyota) u subotu morao odustati od daljnjeg nastupa na Srednjoeuropskom reliju, pretposljednjoj postaji SP-a.

Evansove ionako male šanse za osvajanjem naslova postale su još manje nakon što je izletio s ceste tijekom 11. brzinskog ispita ovotjednog relija koji se vozi cestama triju država, Češke, Austrije i Njemačke. Prilikom izlijetanja Velšanin je toliko oštetio automobil da nije bio u mogućnosti nastaviti.

Rovanpera je po Evansovu odustajanju postao oprezniji te je prepustio vodstvo u redoslijedu relija Belgijancu Thierryju Neuvilleu (Hyundai), koji uoči nedjeljnih brzinaca ima 26.2 sekunde bolje vrijeme, jer je Fincu dovoljnu u nedjelju završiti reli i osvojiti pokoji bod kako bi postao nedostižan za konkurenciju i prije posljednjeg relija sezone koji će se voziti u Japanu za tri tjedna. Taj zadatak ne bi trebao biti pretežak s obzirom da Rovanpera nakon subote ima 1:22.9 minuta prednosti ispred trećeg Estonca Otta Tanaka (Ford), odnosno 1:54.0 minuta ispred četvrtog Francuza Sebastiena Ogiera (Toyota).

Linker
28. travanj 2024 14:08