Thierry Neuville

 GORAN MEHKEK Cropix
NIJE MU SUĐENO

Serija pehova belgijskog asa: ‘Ne znam jesam li se zamjerio hrvatskim cestama, ali nastavit ću pokušavati‘

Thierry Neuville bio je bliže no ikad pobjedi, ali i četvrti put je ostao razočaran
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 21. travanj 2024. 23:05

Očito mu pobjeda u Hrvatskoj nije suđena. Četvrti pokušaj, četvrti neuspjeh. A ovog je puta Thierry Neuville bio bliže no ikad da skine urok, ali očito se nekako zamjerio hrvatskim cestama.

- Ne znam, ne znam zašto je tako, ali, eto, opet nije prošlo najbolje i onako kako smo priželjkivali - govorio je Belgijanac nakon što mu je pobjeda još jednom iscurila kroz prste.

- Svakako ću nastaviti pokušavati.

image

Thierry Neuville

GORAN MEHKEK Cropix

U svakom od četiri izdanja Croatia Rallyja bio je blizu trijumfu, štoviše tri je puta na polovici relija držao prvo mjesto, ali ostajao na koncu bez pobjede, a sada ju je već praktički mogao “namirisati”. Međutim, u šumarku negdje oko Ivanića Desiničkog jedan ga je zavoj prevario i u velikoj je brzini odletio u zemljani nasip udarivši pri tome u omanje stablo.

- Bilo je toliko zavoja, a dok sam dobio uputu iz radara, već je bilo kasno. Odmah sam “udario” po kočnici, ali nije bilo spasa.

Nastavio je utrku, ali je na njegovu Hyundaiju bio polomljen stražnji spojler, a ostao je i bez dijela karoserije na stražnjem desnom dijelu automobila. Kako nije bilo više servisne zone, morao je u takvom stanju odvoziti preostala tri brzinska ispita, no na njima je bio potpuno nemoćan.

image

Thierry Neuville i Martijn Wydaeghe

ZELJKO PUHOVSKI Cropix

- Bilo je užasno, automobil je bio nevozljiv. Ne bih htio nikada više tako nešto doživjeti. Nisam u prvi tren očekivao da je tolika šteta, ali nisam mogao njime upravljati, stalno je automobil “plesao”. Planirali smo i ranije, prije nego što se sve dogodilo, da bih “napao” i na Power Stage radi bonus bodova, ali u ovakvom stanju nije bilo šanse.

Tako je popis Neuvilleovih pehova u Hrvatskoj dobio novi nastavak. Prvi put mu je mogućnost pobjede odnio krivi izbor guma, drugi put kvar alternatora na automobilu, treći put jer se zabio u betonski šaht i polomio ovjes Hyundaija i20, a sada nova ljudska greška. No, ova će najviše boljeti jer bio je toliko blizu...

image
DAMIR SENCAR Afp

- Šteta, jer imali smo dobra dva dana, ali nismo uspjeli dobro napraviti posao i posljednjeg dana i platili smo cijenu. Ako ništa drugo, uzeli smo puno bodova za petak i subotu, odnosno gledamo li ukupnu sliku za SP, osvojili smo isto broj bodova kao Evans, a izgubili samo bod u odnosu na Tänaka, tako da sam barem zadržao prednost ispred njih. Dakle, nije baš potpuna katastrofa - tješio se Thierry Neuville.

Linker
21. travanj 2024 23:05