Marc Marquez

 HAZRIN YEOB MEN SHAH/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA
USKORO OPET U AKCIJI

Šesterostruki svjetski prvak izbjegao dodatnu kaznu, već se ispričao za svoju pogrešku

Prema posljednjim najavama, Španjolac bi se trebao vratiti na stazu sljedeći vikend u Le Mansu
Piše: HinaObjavljeno: 09. svibanj 2023. 19:33

Šesterostruki svjetski prvak u motociklizmu, 30-godišnji Španjolac Marc Marquez neće morati odslužiti kaznu od dva duga kruga, koja mu je izrečena zbog izazivanja sudara s Miguelom Oliveirom na Velikoj nagradi Portugala, objavila je u utorak Međunarodna motociklistička federacija (FIM).

Marquez se ispričao za svoju pogrešku i prihvatio kaznu koju je trebao odslužiti na Velikoj nagradi Argentine. Na toj utrci nije nastupio zbog ozljede šake, a ista ga je spriječila i u nastupima na Velikoj nagradi SAD-a i na Velikoj nagradi Španjolske.

Marquezova momčad je uložila žalbu na kaznu, a sud ju je uvažio argumentirajući da je vozač Repsol Honde kaznu odradio već time što nije bio u mogućnosti nastupiti u Argentini.

"Marcu Marquezu se stoga dopušta da na sljedećoj utrci na kojoj će biti sposoban nastupiti, sudjeluje bez ikakvih daljnjih sankcija", stoji u priopćenju FIM-a.

Marquez, koji je svoj posljednji naslov svjetskog prvaka osvojio 2019., ove je sezone osvojio samo sedam bodova time što je bio treći u sprinterskoj utrci na otvaranju sezone u Portugalu.

Prema posljednjim najavama, Španjolac bi se trebao vratiti na stazu sljedeći vikend u Le Mansu na Velikoj nagradi Francuske, što će biti 1000. utrka koja se boduje za Svjetsko prvenstvo u motociklizmu.

Linker
20. travanj 2024 02:23