Mick Schumacher
 DANIEL KOPATSCH
EMOTIVNO PISMO

Sin Michaela Schumachera se obratio cijelom svijetu: ‘Ja tatu nisam nikada gledao kao najvećeg...‘

Mick Schumacher piše o očinskoj figuri koja mu je bila važniji dio odrastanja uz velikog prvaka.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. lipanj 2020. 11:51

Kako je Michael Schumacher? To bi voljeli znati baš svi koji su uživali u njegovim bravurama prilikom vožnji na stazama u bolidima Formule 1. Malo se toga zna, tek tu i tamo "kapne" po koja informacija iz njemu bliskih krugova. Nesreća koju je na skijanju doživio još 2013. godine ostavila ga je gotovo u potpunosti odvojenog od svijeta.

Otvoreno pismo u javnost je odaslao njegov sin, Mick Schumacher. I ispred njega je, sasvim sigurno, karijera u Formuli 1 s obzirom na to da pohađa Ferrarijevu akademiju i trenutno vozi za njihovu filijalu u Formuli 2. Mladac je pokušao objasniti kakvo je stanje u obitelji.

- On je na prvom mjestu uvijek bio moj otac. Lekcije i savjete koje sam dobio od njega ne uzimam zdravo za gotovo. Jedna od njih je da nikada ne budem euforičan ili previše depresivan - napisao je Mick.

- Veoma rano sam shvatio da želim biti vozač Formule 1, biti prvak. Uskočio sam u karting kada sam imao tri godine, sa osam sam se natjecao na nacionalnoj razini. S nekih 11, 12 godina znao sam da se ovime hoću baviti profesionalno - piše MIck, koji nije dopustio da ga poremeti breme slavnog prezimena.

- Koristio sam razna različita imena, utrkivao se inkognito kako bih dokazao da nisam "tatin sin". Ja sve razumijem, moj otac je peterostruki uazstopni prvak u Formuli 1 u godinama nakon mog rođenja. To je prilično nevjerojatno, zar ne? Ali ja tatu nikada nisam gledao kao najvećeg vozača na svetu - objasnio je mlađi Schumacher.

Linker
18. travanj 2024 14:42