RONNY HARTMANN Afp
MOTO GP

Španjolac Marc Marquez slavio nakon 600 dana! Španjolac pobjednik Velike nagrade Njemačke

Marquez je slavio ispred Portugalca Miguela Oliveire, dok je treći bio Francuz Fabio Quartarar
Piše: HinaObjavljeno: 20. lipanj 2021. 15:21

Španjolac Marc Marquez na Hondi pobjednik je Velike nagrade Njemačke na Sachsenringu, osme utrke svjetskog prvenstva u motociklima u elitnoj klasi motoGP.

Za Marqueza, koji se posljednjih godinu i pol borio s ozljedama, današnja je pobjeda tek prva od kraja 2019. ili nakon gotovo 600 dana.

Marquez je slavio ispred Portugalca Miguela Oliveire (KTM), dok je treći bio Francuz Fabio Quartarar (Yamaha).

U ukupnom poretku vodi Quartararo, koji sada ima 131 bod, drugi je Francuz Johann Zarco (Pramac Ducati), koji je danas bio tek osmi, sa 101 bodom.

image
RONNY HARTMANN Afp

U klasi moto2 pobijedio je Australac Remy Gardner na Kalexu, drugi je bio Španjolac Aron Canet (Boscoscuro), a treći Talijan Marco Bezzecchi (Kalex).

Nakon osam utrka u sezoni, današnji je pobjednik povećao vodstvo u ukupnom poretku, sada ima 164 boda, drugi je Španjolac Raul Fernandez sa 128, a treći sa 117 Bezzecchi.

U najslabijoj klasi moto3 slavio je mladi debitant na ovom natjecanju, 17-godišnji Španjolac Pedro Acosta (KTM) ispred Japanca Kaite Toba (KTM) i Talijana Dennisa Foggia (Honda).

Četvrtom pobjedom u sezoni povećao je i vodstvo sa 145 bodova, drugi je njegov sunarodnjak Sergio Garcia (90), a treći Španjolac Jaume Masia sa 70 bodova.

Linker
16. travanj 2024 19:17