GERO BRELOER Dpa Picture-alliance Via Afp
LAŽNI INTERVJU

Sramota koja je zgrozila svijet, Nijemci zbog ‘razgovora‘ sa Schumacherom navukli bijes: ‘Ovo je degutantno‘

Za naslov ovog intervjua su odabrali citat koji kaže: ‘Život mi se potpuno promijenio‘
Piše: Mihael FarkašObjavljeno: 19. travanj 2023. 12:16

Njemačka sportska javnost zgrožena je nakon što je njihov list Die Aktuelle objavio navodni intervju s legendom Formule 1 Michaelom Schumacherom. Novinari spomenutog lista su uz veliku fotografiju na naslovnoj strani istakli da su uspjeli napraviti intervju s vozačem, no lako se može prepoznati da se radi o prijevari.

Uz pomoć umjetne inteligencije, novinari su dobili odgovore na pitanja koja zanimaju javnost, a nevjerojatna je činjenica da nigdje u naslovu nije istaknuto da se radi o razgovoru s chatbotom, odnosno umjetnom inteligencijom, već su to usputno spomenuli pri kraju teksta.

Za naslov ovog intervjua iz njemačkog su lista odabrali citat AI Schumachera koji kaže: "Život mi se potpuno promijenio". Ovime su htjeli postići da bi ovaj razgovor što dulje izgledao kao stvaran, no samo su napravili veliki skandal.

U ovom intervjuu mogu se naći odgovori na pitanja poput jednog u kojem je Schumacher navodno rekao da može stajati uz pomoć svojih najbližih te da bez njihove podrške ne bi uspio preživjeti toliko godina što je zgrozilo javnost te se list našao na udaru kritika.

"Ovaj intervju je degutantan i bez obraza, pa čak i za Die Aktuelle"; "Ne možete sakriti kalkulaciju i dati čitateljima privid da je ovo bio pravi razgovor sa Schumacherom", samo su neki od komentara javnosti.

Podsjetimo, Schumacher je nastradao prije gotovo deset godina na skijanju u Meribelu te je zadobio teške ozljede glave. Od tada je dvaput operiran i stavljen u umjetnu komu te se o njegovom stanju ne zna puno.

Linker
27. travanj 2024 19:13