Silvano Jezina / NOVI LIST / CROPIX / CROPIX
SPEKTAKL NA GROBNIKU

SVJETSKI ASOVI NA GROBNIKU Za darovanu krv besplatna ulaznica za oba dana

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. lipanj 2016. 18:44

Automotodrom Grobnik i ove je godine, 12. put za redom, stjecište najboljih motociklista svijeta. U organizaciji Motokluba Kvarner i Automotodroma Grobnik d.o.o. od 17. do 19. lipnja održava se utrka Prvenstva svijeta motocikala s prikolicom pod nazivom Kvarner region FIM sidecar World Championship & Sidecar F2 World trophy.

Ovo je najvažnija motociklistička priredba brzinaca na Grobniku i višestrukog je bodovnog sustava. Na trodnevnoj manifestaciji očekuje se gotovo 200 motociklista iz 20-ak zemalja svijeta, a u tri dana cjelodnevnih programa održat će se 42 treninga i 16 bodovnih utrka.

- Ovo je drugo od šest predviđenih natjecanja prikoličara ove sezone. Uz dosadašnju F1 prvi se put pojavljuje i novouvedena F2 skupina. Na našoj stazi već tradicionalno se voze dvije bodovne utrke - sprint i gold race, koja je duža i zahtjevnija. U prvi je plan, pobjedom na otvorenju sezone, iskočio do sada najtrofejniji vozač na Grobniku, Britanac Tim Reeves, ali ove mu je godine konkurencija žestoka, a sezona duga - rekao je Igor Eškinja, donedavni dugogodišnji direktor svih utrka na Automotodromu Grobnik, a već 26 godina u inozemstvu cijenjeni hrvatski stručnjak i član najviših tijela Svjetske motociklističke federacije (FIM).

Utrka se održava pod počasnim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović. Uz svjetske asove motociklističke Formule 1 na tri kotača, na dva će se kotača europski motociklisti boriti u konkurenciji Alpe-Jadran te prvenstava Hrvatske, Austrije, Češke, Slovačke i Slovenije.

Povodom Svjetskog dana darivatelja krvi najvažnija moto-priredba u nas imat će i humanitarni karakter. Predsjednik riječkog DDDK Ivo Vidotto prezentirao je akciju dobrovoljnog darivanja krvi, koje će se, u suradnji s organizatorima utrke, provesti u Medicinskom centru Automotodroma Grobnik u petak 17. lipnja od 10 do 14 sati. Humanost će biti prigodno nagrađena besplatnom ulaznicom za dva dana motociklističkog spektakla svakom tko se odazove ovoj pažnje vrijednoj akciji.

Linker
23. travanj 2024 00:03