SCREENSHOT
RUŽNE SCENE

VIDEO Croatia Rally oštro osudio sramotni incident na stazi: ‘Nisu ugrožili samo svoje živote već i druge‘

‘Podnijet ćemo službenu prijavu i tražiti da se akteri pronađu i najoštrije sankcioniraju‘
Piše: HinaObjavljeno: 23. travanj 2023. 18:06

Organizacijski odbor Croatia Rallyja osudio je incident neodgovornih navijača nakon što se na društvenim mrežama pojavila snimka koja je navodno snimljena na ovogodišnjem izdanju hrvatskog WRC relija.

Na snimci se vidi sukob dvojice navijača na stazi nekoliko trenutaka prije prolaska jednog od reli vozila.

Njihovo verbalno prepucavanje pretvorilo se u fizički sukob, obračun su pokušali zaustaviti redari, a pojavio se i policajac. Pomogli su i drugi gledatelji kako bi se ratoborne udaljilo sa staze i to u posljednjim trenucima prije prolaska automobila.

Vodstvo relija najoštrije je osudilo ponašanje neodgovornih gledatelja poručivši kako će ih pronaći i sankcionirati.

"Najoštrije osuđujemo ponašanje neodgovornih pojedinaca prikazano u videu. Ove scene u niti jednom svom dijelu ne prikazuju istinsku navijačku zajednicu koja strastveno prati automobilistički sport i automobilistička natjecanja. Svojim neodgovornim ponašanjem akteri ovih scena nisu u opasnost doveli samo svoje živote već i službene osobe, volontere natjecanja te natjecateljske posade," poručili su iz Organizacijskog odbora WRC Croatia Rally 2023.

"Kao što je vidljivo na snimci, službeno osoblje i naši volonteri učinili su sve, riskirajući svoje živote, kako bi ovaj događaj spriječili te osigurali cestu. U dogovoru s nadležnim službama podnijet ćemo službenu prijavu i tražiti da se akteri pronađu i najoštrije sankcioniraju," dodaje se.

Nakon 20 brzinskih ispita raspoređenih na različitim terenima u pet hrvatskih županija ukupne dužine od 301.26 kilometara, Britanac Elfyn Evans u Toyoti GR Yaris Rally1 pobjednik je trećeg izdanja WRC Croatia Rallyja koji se boduje u poretku za Svjetsko prvenstvo.

‘Osjećaji su pomiješani, znali smo da će biti teško‘

Britanac Elfyn Evans u Toyoti GR Yaris Rally1 pobjednik je trećeg izdanja WRC Croatia Rallyja koji se boduje u poretku za Svjetsko prvenstvo. Nakon Francuza Sebastiena Ogiera i Finca Kalle Rovanpere dobili smo i trećeg pobjednika Croatia Rallyja, a to je 34-godišnji Velšanin Evans.

Treća je to pobjeda za Toyotu u Hrvatskoj, te šesta za Evansa u njegovoj WRC karijeri. Prvu pobjedu je ostvario 2017. u Walesu, a prije Hrvatske zadnji put je slavio 2021. u Finskoj.

"Osjećaji su pomiješani, Moramo se vratiti u stvarnost. Dugo smo radili na tome, ali iznenađujuće je koliko malo to znači u ovom trenutku. Opet nam nedostaje naš prijatelj, odmah nakon prelaska cilja to je sve o čemu možemo razmišljati," kazao je Evans na novinarskoj konferenciji.

image
DENIS LOVROVIC Afp

"Pozitivno je što sam napokon pobijedio, bio sam nekoliko puta blizu. Znali smo da će biti teško, pomoglo nam je i što su neki vozači vrlo rano imali problema. To nam je otvorilo priliku da se borimo za pobjedu. Trebao sam biti brži, međutim glavno je bilo ostati izvan problema," dodao je.

Nakon 20 brzinskih ispita raspoređenih na različitim terenima u pet hrvatskih županija ukupne dužine od 301.26 kilometara, Evans je slavio s rezultatom 2:50.543.

Evansov suvozač Scott Martin je istaknuo kako je za cijelu momčad bio težak vikend nakon pogibije momčadskog kolege Craiga Breena.

"Bio je to vrlo emocionalan kraj, siguran sam kako je Craig bio uz nas. Treba će neko vrijeme, dani, tjedni, mjeseci kako bi sve ovo probavili. Bio je vrlo izazovan vikend za cijelu momčad i želim im na tome čestitati," dodao je Martin.

Drugi je bio Estonac Ott Tanak u Ford Pumi Rally1 koji je za pobjednikom zaostao 27 sekundi.

"Što se tiče rezultata, možemo biti zadovoljni. Sigurno nam nedostaje konstantnosti, međutim osvojili smo dosta bodova," kazao je 35-godišnji Estonac kojem je ovo bilo 44. postolje u karijeri.

Linker
14. travanj 2024 21:23