RONNY HARTMANN Afp
NEVJEROJATNA UPORNOST

VIDEO: Novi težak pad višestrukog svjetskog prvaka, morao je odustati od nastupa Velikoj nagradi Njemačke

Zvuči gotovo nevjerojatno, ali to mu je već peti pad ovog vikenda
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 18. lipanj 2023. 13:22

Šesterostruki svjetski prvak u motociklizmu najjače klase MotoGP Španjolac Marc Marquez povukao se s VN Njemačke na Sachsenringu nakon pada na nedjeljnom zagrijavanju.

Nakon samo dva kruga 30-godišnji je Španjolac "ispao u zavoju" i pri padu udario glavom i ramenom o asfalt. Zvuči gotovo nevjerojatno, ali to mu je već peti pad ovog vikenda, i njegov nastup u njemačkoj dionici MotoGP 2023 morao je biti otkazan.

Marquez je nakon pada ustao, ali je bio "nesiguran na nogama". Stoga je pored povjerenika utrke sjedio nekoliko minuta i čekao da – "dođe s sebi". Potom je otišao do boksa Repsol Honde, čiji je član. Ondje ga je posjetio i liječnik dr. Angel Charte, voditelj medicinske službe Svjetskog prvenstva.

MARQUEZOV PAD MOŽETE POGLEDATI OVDJE

- Marc se žali na bolove u desnom gležnju, te palcu lijeve ruke. Promptno je poslan na daljnju liječničku obradu u medicinski centar i kada dobijemo rendgenske snimke imat ćemo bolji uvid u njegovu zdravstvenu situaciju – konstatirao je dr. Charte.

image
RONNY HARTMANN Afp

Također, za španjolsku je Marcu, jedna od dežurnih liječnica prisnažila kako Marquez nije zadobio oštećenja glave i vida.

- Na neurološkoj razini on nema problema – ustvrdila je.



Pobjedu u Moto-GP klasi odnio Jorge Martin

Španjolac Jorge Martin (Ducati-Pramac) pobijedio je u nedjelju na Velikoj nagradi Njemačke u klasi MotoGP na stazi Sachsenring ispred Talijana Francesca Bagnaije (Ducati), aktualnog svjetskog prvaka koji je zadržao vodstvo u poretku MotoGP svjetskog prvenstva.

Sa ukupno 144 boda Martin, pobjednik sprinta dan prije, sve je bliže Bagnaii i trenutno za vodećim sada zaostaje 16 bodova.

Francuz Johann Zarco (Ducati-Pramac) po treći put u isto toliko utrka završava na postolju. (Hina)

Linker
08. svibanj 2024 21:46