REUTERS/Xavier Gazquez
NIJE ZA ONE SLABOGA SRCA

VIDEO: STRAŠNA NESREĆA U ITALIJI, ŠVEĐANIN HITNO PREVEZEN U BOLNICU NAKON ŠTO JE JEDVA IZVUKAO ŽIVU GLAVU Ključan detalj spasio život pilotu Formule 1

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. rujan 2018. 18:50

Strašna nesreća dogodila se ovog vikenda na slobodnome treningu u Monzi. Šveđanin Marcus Ericsson u jednom je trenutku izgubio kontrolu nad bolidom, izvrtio se na stazi i zaletio se u zaštitnu ogradu.

Na snimci možemo vidjeti koliko je stravično izgledala ta nesreća, ali zahvaljujući specijalnom dodatku na bolidu Šveđanin je prošao bez većih ozljeda. Zaštitni okvir, koji je na početku sezone bio kritiziran kao neatraktivan i negledljiv, u ovoj je situaciji zasigurno spasio život pilotu Formule 1 jer bi inače Ericsson glavom udario o tlo.

Proklizao je na ravnome dijelu staze, prednjim je krajem zahvatio ogradu i zatim se nekoliko puta izvrtio prije nego se zaustavio kompletno karamboliran.

Ericsson je hitno prevezen u bolnicu gdje odmah i pregledan, no srećom nije mu utvrđena nikakva ozbiljnija ozljeda i moći će sudjelovati na sutrašnjoj utrci.

Linker
01. svibanj 2024 14:38