Ilustracija

 JUAN MABROMATA/AFP/PROFIMEDIA Juan Mabromata/Afp/Profimedia
RUŽNE SCENE

Video: Stravičan pad šesterostrukog prvaka! Odletio u zrak, udario glavom u beton i zadobio potres mozga

Tijekom kvalifikacija u subotu je pao dvaput i u nedjelju je trebao startati sa 14. mjesta
Piše: HinaObjavljeno: 20. ožujak 2022. 10:40

Šesterostruki prvak u Moto GP-ju Marc Marquez (Honda) nije se natjecao na VN Indonezije u nedjelju jer je doživio potres mozga nakon sudara tijekom zagrijavanja, objavili su organizatori.

Marquez (29) je pao i udario glavom, a pretragama je utvrđeno da je Španjolac zadobio potres mozga.

Tijekom kvalifikacija u subotu je pao dvaput i u nedjelju je trebao startati sa 14. mjesta nakon što se popeo za jedno mjesto jer je Franco Morbidelli kažnjen s tri mjesta unazad.

>>> PAD MARQUEZA POGLEDAJTE OVDJE

Organizatori su u nedjelju rekli da će utrka biti smanjena sa 27 krugova na 20 zbog brige za sigurnost guma uzrokovanih ekstremnom vrućinom na stazi Mandalika. Početak utrke je odgođen zbog obilne kiše.

U končanici je pobjedu odnio Portugalac Miguel Oliveira (KTM) ispred dvojice Francuza, svjetskog prvaka Fabia Quartarare (Yamaha) i Johanna Zarca (Ducati-Pramac).

Za Oliveiru je ovo četvrta pobjeda u MotoGP-ju nakon slavlja 2020. i 2021.

Voceći je u ukupnom poretku i dalje Talijan Enea Bastianini (Ducati-Gresini) koji ima 30 bodova nakon iznenađujuće pobjede u Kataru prije dva tjedna i unatoč 11. mjestu u današnjoj utrci. Drugi je u ukupnom poretku Južnoafrikanac Brad Binder (KTM) sa 28 bodova, dok je treći Quartararo sa 27 bodova.

Linker
26. travanj 2024 00:00