Bowmanova nesreća

 SCREENSHOT: TWITTER
IZGLEDALO JE ZASTRAŠUJUĆE

VIDEO: Vozač u stravičnoj nesreći pri 250 km/h slomio kralježnicu na svoj rođendan, gledatelji ostali u šoku

Nesreća se dogodila kada ga je konkurent udario sa stražnje strane, pri velikoj brzini
Piše: Mihael FarkašObjavljeno: 27. travanj 2023. 15:12

Veteran automobilističkog svijeta, 30-godišnji Alex Bowman vozi Chevrolet u NASCAR-u za Hendrick Motorsports. Drži rekord od šest uzastopnih startova iz prvog reda na Daytona 500 utrci što govori da ima vozačko iskustvo, no jedan trenutak koštao ga je puknute kralježnice.

Imao je nesreću pri velikoj brzini, a treba spomenuti da su ovo jurilice koje idu preko 250 kilometara na sat. Jedna od bolnijih stvari u ovoj priči jest ta što se ovo dogodilo baš na njegov 30. rođendan. Nesreća se dogodila kada ga je konkurent sa zadnje strane udario te se njegovo vozilo krenulo prevrtati i završio je izvan staze.

Prevrnuo se nekoliko puta i to ispred gledališta gdje su ljudi ostali u šoku.

Medicinsko osoblje odmah je pohitalo ukazati mu pomoć, a nakon što je prevezen u bolnicu i odradio dodatne pretrage, utvrđeno je da mu je puknuo kralježak te da će morati pauzirati četiri tjedna.

Vozač se javio nakon nesreće te je utvrdio da je fokus trenutno na tome da što prije zaliječi ozljedu, no nije sretan što će morati izbivati s utrka.

"Nisam zadovoljan što neću biti u automobilu, no što je tu je. Moram što prije zaliječiti ozljedu i odmoriti se da bih bio spreman za nastavak", rekao je Bowman.

Linker
24. travanj 2024 19:22