ANDREJ ISAKOVIC Afp
WRC U HRVATSKOJ

Vodeći u ukupnom poretku Croatia Rallyja izletio na prvom brzincu, Neuville pokazao da mu leži asfalt

Prvim brzinskim ispitom Rude - Plešivica, u dužini od 6,94 km startao je Croatia Rally
Piše: HinaObjavljeno: 23. travanj 2021. 09:44

Belgijanac Thierry Neuville (Hyundai), kojem najbolje leže asfaltne podloge, prvi je prošao početni brzinski ispit na Croatia Rallyju za 4:24.2 minute, a Finac Kale Rovanperä, koji je vodeći u ukupnom poretku SP nakon dva relija, odustao je već na prvom brzincu.

Izletanje Rovanpere u šumu izgledalo je opasno, ali Finac i njegov suvozač su, srećom, prošli bez ozljeda.

Izletanje Rovanpere pogledajte OVDJE.

Prvima brzinskim ispitom Rude - Plešivica, u dužini od 6,94 kilometara, u petak ujutro je startao Croatia Rally, treće utrka ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u reliju.

Drugi je na cilj stigao pobjednik finskog Arctic Rallyja Estonac Ott Tänak (Hyundai) sa zaostatkom od +2.1 sekunde, pa Velšanin Elfyn Evans (Toyota) sa 2.8 sekundi zaostatka, a aktualni i sedmerostruki svjetski prvak Francuz Sebastien Ogier (Toyota) sa 6.5 sekundi slabijim vremenom trenutno je peti nakon nepotpune prve etape.

U prijepodnevnom dijelu programa na rasporedu su četiri brzinska ispita te još četiri u poslijedpodnevnom programu.

Na Croatia Rallyju sudjeljuje šest hrvatskih - Viliam Prodan, Martin Ravenščak, Krešimir Ravenščak, Ivica Siladić, Mateo Butorac i Željko Magličić, koji su prijavljeni za Rally4 vozila s prednjim pogonom. Trebao je nastupiti i jedan od najboljih hrvatskih vozača Niko Pulić, je bio prijavljen je za elitnu, WRC kategoriju, ali je zbog koronavirusa morao odustati.

Linker
30. studeni 2023 08:16