Mehaničari spremaju novo ojačanje za Hamiltonov Mercedes

 ANDREJ ISAKOVIC Afp
BORBA ZA NASLOV

Zastrašujuća poruka iz Mercedesa: Evo kakav će motor u svom bolidu imati Lewis Hamilton u idućoj utrci!

U Dohi je dominirao i bez tog motora. Kakav će tek biti s ovakvom ‘zvijeri‘ ispod haube...
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 22. studeni 2021. 14:35

Lewis Hamilton juri punom snagom i sve je manje onih koji vjeruju da mu se Max Verstappen može oduprijeti. Sljedeća utrka na programu je za dva tjedna i vozi se u Saudijskoj Arabiji. A na njoj će ionako dominantni Hamilton biti osnažen za još jači motor pod haubom svog Mercedesa. Tako barem tvrdi direktor Mercedesa Toto Wolff, koji je obznanio da Hamilton u Dohi nije imao bolid opremljen posebnim "spicy motorom", ali da će ga imati na raspolaganju u Saudijskoj Arabiji.

Riječ je o motoru koji je Mercedes proteklog vikenda imao na VN Brazila i s kojim je Hamilton jurio zapanjujuće brzo, ostavljajući na ravninama Red Bull za više od 30 km/h. Hamilton je u Dohi, na inauguracijskoj Velikoj nagradi Katara, dominirao koristeći motor s kojim se utrkivao u Turskoj, SAD-u i Meksiku.

"Saudijska bi trebala biti dobra staza za nas, ali znamo da ove godine često ispadne da staza koja bi nam trebala odgovarati donose neočekivane rezultate", rekao je Wolff za Sky Sports, te odmah naglasio: "Utrkivat ćemo se s našim novim motorom kojeg nismo koristili ovdje u Kataru. Nadamo se da će i Valtteri Bottas također biti na visini - trebamo ga. No, u Abu Dhabi idemo s motorom koji ste vidjeli u Brazilu."

Wolff je dodao da uživa u intenzitetu borbe za naslov i vjeruje da Mercedes mora biti u "maksimalnom napadu" u Saudijskoj Arabiji.

"Stvarno uživam, jer je zabavno kada je tako teško. Upravo zbog toga smo u sportu i uživam u svakoj minuti. Mislim da smo spremni za maksimalan napad."

U zaključku, zastrašujući Hamilton iz Dohe u Abu Dhabiju bi tek trebao pokazati svu svoju moć. Imaju li Red Bull i Verstappen neki skriveni adut u rukavu? Ako nemaju, loše im se piše...

Linker
27. travanj 2024 03:50