Drago Sopta/CROPIX
STRUČNI KOMENTATOR

BALIĆ OTVORENO 'Nismo ni blizu sto posto. Mučimo se u napadu i obrani'

Obaveza Hrvatske je plasman u polufinale, a kasnije ćemo vidjeti - kaže stručni komentator BeIN Sportsa
Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 19. siječanj 2015. 17:04

Ivano Balić u Dohi radi kao stručni komentator za televizijsku kuću BeIN Sports (bivši Al Jazeera Sports), ali je dio svog vremena voljan odvojiti i za druge izvjestitelje.

U razgovoru s novinarom Fene (Federalna novinska agencija) spomenuo je i Hrvatsku.

Tradicionalne vrline

- Obaveza Hrvatske je plasman u polufinale , a kasnije ćemo vidjeti. Nismo još dosegli tradicionalne vrline. Napad je malo bolji od obrane, ali tražimo se u oba segmenta igre. Hrvatska se orijentirala na jak protunapad preko Čupića i Štrleka i to nam dobro prolazi, posebno kada se igra prva lopta na Čupića. Vjerujem da možemo još puno napraviti, nije to onih sto posto koje ova momčad mora doseći - procijenio je Balić ono što je Golužina reprezentacija pokazala u prve dvije utakmice.

Balić je s izvjestiteljem iz BiH podijelio još neka svoja zapažanja.

Požrtvovna igra

- Najviše me iznenadila Argentina. Austrija je dobra, a i Iran ima par kvalitetnih pojedinaca. Žao mi je što BiH nije već protiv Austrije uspjela osigurati osminu finala, u prvom poluvremenu je igrala jako dobro. Vjerujem da mogu napraviti iskorak i dokazati da im je mjesto u sljedećem krugu. BiH se, kao i Hrvatska, mora boriti za svaku loptu. Požrtvovnom igrom nagraditi svoje navijače. Volio bih da se i vi i mi radujemo pobjedama - zaključio je Balić razgovor za Fenu.

Linker
28. rujan 2024 12:21