Niksa Stipanicev / CROPIX / CROPIX
NOVA STANICA

BARAKUDE NA PRIPREMAMA U RIJECI 'Dobro će nam doći utakmica protiv Italije'

Piše: Ivica DevčićObjavljeno: 04. srpanj 2016. 19:15

Vaterpolska reprezentacija, na svom putu prema Riju, u nedjelju predvečer zaustavila se u Rijeci. Barakude na Kvarneru nastavljaju tamo gdje su stale u Zadru, nakon što su prethodno boravile u Šibeniku, skoknule do Dubrovnika i osvojile turnir u Herceg Novom. Pripreme na Kantridi trebale bi, između ostalog, poslužiti i kao filtar pri odabiru igrača za nastup na najvećoj svjetskoj sportskoj smotri, koju će u kolovozu ugostiti Brazil.

Naša izabrana vrsta brani zlato iz Londona 2012, u četverogodišnji olimpijski ciklus, koji se polako primiče svojoj kulminaciji, krenula je "nova Hrvatska", no, pod nacionalnim stijegom još je uvijek podosta osvajača najsjajnijeg odličja u britanskoj prijestolnici. Josip Pavić, Andro Bušlje, Damir Burić, Sandro Sukno, Petar Muslim, Maro Joković i Ivan Buljubašić dio su "stare ekipe"...
- Da, dosta "Engleza" je još uvijek tu - rekao je bek Ivan Buljubašić te dodao:
- Istina, nakon Londona je došlo do određenih noviteta, kako u igračkom rosteru, tako i na planu struke, ali moram naglasiti da unutar reprezentacija vlada jaka kohezija, tako da se te promjene zaista ne osjete.

Što se tiče priprema koje su u punom jeku...
- Sve super štima! Radimo naporno, ali kukanja nema. Svjesni smo što je pred nama. Već smo se naviknuli na ljeto bez previše slobodnog vremena, atmosfera je odlična i to nam je olakšavajući faktor - kazao je Buljubašić i pobliže nas upoznao s itinerarom treninga u Rijeci:
- Još je uvijek na programu tjelesna priprema koju polako kombiniramo s usavršavanjem tehničko-taktičkih detalja. U tekućem tjednu imat ćemo priliku sparirati s reprezentacijom Italije, što će nam, uvjeren sam, jako dobro poslužiti. Nakon toga nas čeka turnir u Mađarskoj, kao prilika za dodatno uigravanje prije odlaska na Olimpijske igre.

Linker
03. svibanj 2024 21:14