BEZ ŠESTORICE IZ LONDONA

Barakude nakon Italije: 'Uspjeli smo se podići nakon Mađara, ovo je poticaj za novi izazov'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. kolovoz 2013. 21:23

Hrvatski vaterpolisti osvojili su brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Barceloni nakon što su u utakmici za treće mjesto pobijedili Italiju sa 10:8 (4:2, 4:1, 1:2, 1:3). Utakmicu su pred 2000 gledatelja vodili Stavridis iz Grčke i Alexandrescu iz Rumunjske.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija osvojila je, bez šestorice "zlatnih" s OI u Londonu, brončano odličje na Svjetskom prvenstvu u Barceloni i tako na najbolji mogući način započela novi olimpijski ciklus i nastavila kontinuitet osvajanja odličja na velikim natjecanjima.

- Ovo je fantastičan rezultat. Zahvaljujem se svim igračima i suradnicima te vaterpolo savezu jer je ovo zajednički uspjeh svih nas. Dodatni je ovo motiv i poticaj za nove izazove, za jedan kontinuitet dobrih rezultata ove reprezentacije. Nakon zlata na Mediteranskim igrama i danas osvojene bronce, ostvarili smo zadani cilj. Došli smo po medalju u Barcelonu i osvojili je. Zajedništvo i pozitivna energija su bili na vrhuncu i to je odlika ove reprezentacije – izjavio je izbornik Ivica Tucak.

- Uspjeli smo se dići nakon poraza u polufinalu. Pobjedili smo vrlo jaku momčad Italije s kojima smo bili i u finalu Olimpijskih igara, s tim da se naša momčad promijenila i da smo se pomladili. Možemo ocijeniti ovo ljeto iznimno uspješnim, a sada slijedi odmor od reprezentacije i kluba – kazao je Sandro Sukno.

- Presretni smo s osvojenom broncom. Nastavili smo niz medalja od Melbourna i 2007. Jedina smo momčad koja je na svim prvenstvima od tada osvojila medalje. Ovo je odličan početak Olimpijskog ciklusa i za igrače i za vodstvo. Sad slijedi odmor u miru s obitelji - izjavio je kapetan Josip Pavić.

Linker
05. listopad 2024 09:34