CROPIX
EUROPA KUP

BARAKUDE UZDIGNUTIH GLAVA NAKON PORAZA OD MAĐARA U FINALU Tucak: 'Puno toga smo promašili da bi se mogli nadati nekom pozitivnijem rezultatu'

Piše: Dean BauerObjavljeno: 08. travanj 2019. 11:44

Ovo je mađarska godina. U obračunu s Hrvatima. Dobili su nas u košarci, pa u nogometu, sada i u vaterpolu. U sva tri slučaja, ruku na srce zasluženo. Glede sinoćnjeg vodenog obračuna uz Savu, Mađarska je baš u svemu bila nemjerljivo bolja, te izuzev jednog kratkotrajnog trenutka vodstva (Bušlje za 3:2), Hrvatska jednostavno jučer nije imala svoj dan.

Žalost? Da, jasno, ali ne pretjerano. Pa, postoje u sportu i druge medalje osim zlatne, a Barakude su jučer osvojile srebro. To jedno. Drugo, ova nas je momčad toliko puta razveseljavala, a činit će to i dalje, da jedan posrtaj, i to tek u finalu, nikako ne može biti za neobuzdanu kritiku.

Nakon utakmice izbornik Barakuda Ivica Tucak primao je i pokoju čestitku za srebro, ali jasno je savršeno bilo i iz govora tijela da ostaje primarna žal. Ljudski i sportski.

- Nema velike filozofije. Kao nadam se jedan korektan čovjek i sportaš, moram čestitati Mađarima koji su u ovoj utakmici jednostavno bili bolji od nas. Mi nismo imali ni potrebnu koncentraciju, ni tečnost u igri iako smo gradili akcije. Stvarali smo mi te šanse, sama činjenica da smo imali toliko napada s igračem više nešto govori, ali... Zapucali smo i peterac, puno toga smo promašili da bi se mogli nadati nekom pozitivnijem rezultatu. Čupali smo se, nekad i izgubili glavu.

Što je razlogom ovih 2-15 igrač više?

- Prvenstveno u dekoncentraciji. Tražili smo u nekim trenucima neka bezglava rješenja. S druge strane, da su Mađari bili izuzetno pokretljivi, jesu. To ćemo zaista trebati izanalizirati. Činilo mi se u nekom trenutku da nismo imali slobodnog igrača. Slab je bio protok lopte, nismo razlomili njihovu prvu liniju obrane. Imali smo svu četvoricu igrača u toj prvoj liniji, a onda je tako nemoguće stvoriti višak. Sredinom treće četvrtine smo imali kontu za doći na minus 1, poklonili smo tu loptu iz koje je došla kazna u vidu mađarskog gola za minus 3, a to je na koncu prelomilo utakmicu - zaključio je izbornik Tucak.

Marko Macan:

- Treba čestitati Mađarima koji su apsolutno zasluženo pobijedili, bolje su otvorili utakmicu. Čak bih rekao da su se više naviknuli na ova nova pravila. Na tom ćemo mi još morati poraditi. Bili su bolji jednostavno. Mi smo imali neke svoje šanse koje nismo iskoristili, oni svoje jesu i rezultat toga je onda vrlo jednostavan.

Maro Joković:

- Prvo, cilj je ostvaren plasmanom u Svjetsku ligu. Drugo, ovaj turnir je nevjerojatno iscrpljujući, s ovakvim tempom, ritmom. Sve u tri dana i to valja naglasiti, iako to je vrijedilo za sve. Nismo samo mi igrali tri utakmice u tri dana. Što se finala tiče, stvarno treba čestitati Mađarima. Bili su borbeniji, mi smo se trudili, nije išlo ovog puta. Cijeli je napad i onaj pozicijski bio loš, ali igrač više je doslovno štekao. Nikako zabiti gol. Oni su bili agresivniji u obrani, ma jednostavno... bolji. Mi nismo imali prava rješenja. Obrana je čak i bila relativno dobra, tu smo se držali, ali napad je “štekao” i to je presudilo. Vratar Nagy je zasluženo proglašen igračem utakmice. Nedostajalo je ipak malo više koncentracije u napadu.

Linker
05. svibanj 2024 19:38