Cropix
ATLETIKA

Besplatno na Hanžek

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 03. rujan 2015. 15:23

Hrvatska rekorderka u bacanju diska Sandra Perković i bivši svjetski rekorder na 100 m Jamajčanin Asafa Powell, u društvu zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića i vodećih ljudi 65. memorijala Borisa Hanžekovića, obišli su stadion Mladost gdje će se 8. rujna održati atletski miting.

- Jedva čekam nastup na Hanžeku, mojem najdražem mitingu. Želim dobrim nastupom vratiti vjeru navijača u mene i spremna sam za dobar rezultat - rekla je Sandra Perković koja još uvijek ima problema s vremenskom razlikom nakon povratka iz Pekinga sa SP-a na kojemu je osvojila srebro.

Najveća muška zvijezda Hanžeka bit će bivši svjetski rekorder na 100 m Asafa Powell. Jamajčanin je sprinter s najviše utrka ispod 10 sekundi na 100 metara u povijesti atletike. U Zagrebu je nastupio i prošle godine, ali je po lošem vremenu bio drugi s rezultatom 10.07 sekundi.

- Dobro se sjećam nastupa u Zagrebu. Vrijeme je bilo grozno, nadam se da će ove godine biti bolje. Spreman sam za brzu utrku i sve je moguće. Želim pokazati koliko sam zaista brz - kazao je 32-godišnji Jamajčanin koji je na SP-u osvojio zlatnu medalju u štafeti 4 x 100 metara, a u Zagreb je stigao izravno iz Pekinga.

Gradonačelnik Bandić je pozvao građane da posjete “veliku atletsku priredbu” te još jednom čestitao Sandri Perković i Blanki Vlašić na osvojenim srebrnim medaljama na SP-u.

- Sandra i Blanka su ostvarile veliki rezultat, premda smo mi poznati da priznajemo samo zlatne medalje. Zbog toga im želim još jednom čestitati. Nije lako biti drugi na svijetu - poručio je Bandić koji je Powellu uručio monografiju o Zagrebu.

Linker
28. rujan 2024 22:18