Platak, 270309.Danas je na skijalistu Platak odrzano takmicenje u slalomu za Prvenstvo Hrvatske.Ivica i Ante Kostelic.Foto : Zeljko Sop / CROPIX
 Zeljko Sop / CROPIX
RAT TRENERA

Bijesni Gips poručio Vlašiću: Makni mi se s očiju, nemaš ti pojma o čemu se tu radi

'Ja uopće nisam Vlašiću konkurent i predlažem jednu stvar. Zašto se ne bi proglašavali najbolji treneri? Ne jedan najbolji, nego najbolji treneri u Hrvatskoj u jednoj godini'
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. siječanj 2011. 10:23

Bilo je samo pitanje trenutka. Joško Vlašić voli pisati pisma, a Ante Kostelić čita sve i logično je bilo očekivati da neće izdržati. Iako otac Blanke Vlašić nije napisao da Ivičin trener nije zaslužio nagradu za trenera godine u Hrvatskoj, malo tko je između redaka pročitao išta osim “ja sam to trebao dobiti”.

- On je u svojim pismima aludirao i da smo mi nešto falsificirali, a mi nismo niš’ falsificirali. Onaj tko je pisao rezultate, zabunio se i napisao da je Ivica bio 3. u ukupnom poretku Svjetskog kupa, ali stvarno nije moja pogreška.

Ante je, prekinuvši nakratko priču da bi pogledao nastup Bodea Millera, samo dodao...

- Postoje razlike među ljudima, što ne znači da je netko bolji i lošiji.

A onda je ponudio nešto konkretno, zanimljivo i kvalitetno, umjesto besmislenog prepucavanja:

- Ja uopće nisam Vlašiću konkurent i predlažem jednu stvar. Zašto se ne bi proglašavali najbolji treneri? Ne jedan najbolji, nego najbolji treneri u Hrvatskoj u jednoj godini.

Pojašnjenje...

- Ne bi niš’ škodilo da su sada proglašena četiri najbolja hrvatska trenera. Ništa se ne bi time izgubilo na vrijednosti nagrade. Kad pridaješ jednome epitet najboljeg, to je malo čudno, zakaj bi on bio bolji od mene ili ja od njega? Što se sportaša tiče, kod njih treba ostati izbor najboljeg i najbolje, ali kad su treneri u pitanju, mislim da bi svi nakon malo razmišljanja shvatili da je moj prijedlog dobar. I onda nam svima mogu dati neke medaljice, recimo, da ima malo srebra u njima i da to ima vrijednost. To je stvar koja bi bilo sto posto u redu.

No, nakon pomirljivih tonova u međuvremenu je Gips saznao što je Vlašić u četvrtak rekao na temu skijanja i njegove vrijednosti i uslijedila je bujica na Sljemenu:

- Ovdje je bilo čak 22 pobjednika u slalomu. Ne znam zašto sam rekao ono o skoku u vis, promaklo mi je, a Vlašiću bih sada rekao da nema pojma o čemu se tu radi i da mi se makne s očiju.....

Linker
29. rujan 2024 06:21