Lino Červar, Ivica Obrvan, Veselin Vujović, Željko Babić, Irfan Smajlagić
 Arhiva / HANZA MEDIA
VELIKA ODLUKA ZA HR RUKOMET

BIRAJTE IZBORNIKA U VELIKOJ ANKETI SPORTSKIH NOVOSTI Tko treba voditi Hrvatsku na EURU koje će se 2018. godine održati u Lijepoj našoj?

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. siječanj 2017. 19:56

Hrvatski rukomet je na novoj prekretnici. Nakon šokantnog poraza u polufinalu Svjetskog prvenstva u Parizu od Slovenije (30-31) predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) Tomislav Grahovac najavio je za utorak sjednicu Upravnog odbora HRS-a na kojoj će se odlučivati o povjerenju izborniku Željku Babiću.

- Nakon razgovora sa svim članovima Upravnog odbora, sazvao sam sjednicu Upravnog odbora u utorak s početkom u 14 sati. Jedina točka sjednice Upravnog odbora bit će odlučivanje o povjerenju izborniku Željku Babiću, koordinatoru Ivanu Baliću i stručnom stožeru hrvatske muške seniorske rukometne reprezentacije - kazao je predsjednik Grahovac za službenu stranicu Saveza, a za SN otkriva što se sprema u utorak.

Jesu li Babić, Balić i Metličić već smijenjeni?

- Ne želim prejudicirati stvari. Svaki član Upravnog odbora, a nas je 15, ja sam samo prvi među njima, dat će svoj sud o ovome to se događalo. Tek nakon toga ćemo znati konkretno mišljenje.

Dobro, vaše osobno...


Slovenia - Croatia - HIGHLIGHTS

- Potresen sam, u šoku. U dva dana izgubili smo na isti način dvije ključne utakmice. No, ne bih o tome sada. Upravni odbor će reći svoje.

Dogodi li se smjena, imate li spremne rezervne varijante?

- Nemamo ništa, niti smo o takvoj varijanti uopće razmišljali kada smo ulazili u sve ovo. Nakon Rija smo se odlučili za povjerenje, uostalom.

Možete li kao bivši rukometaš komentirati igru?

- Suzdržao bih se od toga. Mislim da nije ni mjesto, ni vrijeme, u utorak ćemo čuti sve - zaključio je predsjednik Grahovac.

Po neslužbenim informacijama, Lino Červar je najbliže povratku na klupu Hrvatske, a spekulira se da bi mu pomoćnik mogao biti Slavko Goluža.

Hoće li Babić zaista dobiti nasljednika, saznat ćemo uskoro. Babić je svoju ostavku već nudio nakon ispadanja od Poljske u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Riju, ali mu je ukazano povjerenje pred nastup na Svjetskom prvenstvu. Nakon poraza od Slovenije, izbornik je na pitanje novinara RTL-a namjerava li dati ostavku kazao da o tome "mora razgovarati sa suprugom".

Što vi mislite?

Linker
03. svibanj 2024 15:23