REUTERS/Annegret Hilse
STRUČNA ANALIZA

BLAŽENKO LACKOVIĆ EKSKLUZIVNO ZA SN KOMENTIRAO TEŽAK UDARAC KOJI JE GURNUO HRVATSKU NA RUB PONORA 'Nije baš ni prvi put da smo u takvoj situaciji'

Piše: Blaženko LackovićObjavljeno: 21. siječanj 2019. 19:45

PIŠE: BLAŽENKO LACKOVIĆ

Ovo je nažalost samo potvrda svih onih riječi iz najave da Brazil nije slučajno došao do drugog kruga. Brazil nije nikakvo iznenađenje, imaju igrače koji igraju u Europi, u dobrim ligama i klubovima. Dobro su posloženi, ali nemaju neke odlike južnoameričkih reprezentacija koje bi netko možda mogao očekivati, a to je da padnu u igri. Upravo suprotno.

Protiv nas su dokazali koliko su uigrani, strpljivi i disciplinirani, a više od svega silno agresivni, brzi, pokretljivi. Suradnja vanjskih i pivota je bila kod njih jako dobra. Lošem ulasku u utakmicu naše reprezentacije je sigurno doprinio velik broj tehničkih pogrešaka gdje smo samo dopustili Brazilu da se razmašu i da oni vide kako im se pruža šansa protiv jedne Hrvatske. Nisu slučajno oni držali ‘u šahu’ Francusku, samo što smo i mi to znali. I igrači i stručni stožer. Samo što je jednostavno Brazil bio ovog puta momčad koja zna što hoće. Imali su i brzinu i eksplozivan šut, zaigrani kad ide dobro, puni energije.

Nismo se mogli nositi s njihovom agresivnošću, a ono što je nevjerojatno je koliko su Brazilci dobro nama čitali igru. Kombinacija njihove brzine i energije nas je koštala dva boda.

Sada... postavlja se uvijek pitanje, što sada? Sad slijedi utakmica u kojoj ne smijemo izgubiti mi, a ne smiju ni Nijemci. Dečki se u ovih nekoliko sati moraju smiriti i dignuti. Moraju biti svjesni da su još uvijek ‘u igri’, da su još uvijek na Svjetskom prvenstvu. Istina, taj put do željenog polufinala je sada puno teži, ali nije baš ni prvi put da smo u takvoj situaciji.

Rezultati by SofaScore

Linker
19. travanj 2024 18:18