Arhivska fotografija/Alen Babić

 PROFIMEDIA
NIJE SVE TAKO CRNO

Alen Babić za 30 sekundi debakla zaradio više nego ikada u svojoj karijeri, čak više i od pobjednika!?

Babić je ovime nadmašio zaradu iz meča u kojem je doživio prvi poraz u profesionalnoj karijeri
Piše: SNObjavljeno: 07. srpanj 2024. 16:24

Alen Babić nije se proslavio u najnovijoj borbi te je u noći sa subote na nedjelju izgubio od velike britanske nade Johnnyja Fishera, koji ga je nokautirao za samo 36 sekundi. "Savageu" je ovo bila 14. profesionalna borba i drugi poraz, dok je Fisher zadržao savršeni omjer te ima 12 pobjeda u isto toliko mečeva.

Odmah na početku borbe vidjeli smo sudar glavama, a zatim je Britanac silovito krenuo naprijed i kombinacijom nekoliko krošea srušio Babića na pod. Hrvat je ustao, ali je odmah zateturao te je sudac procijenio da ne može nastaviti meč i došlo je do vrlo ranog prekida.

Ipak, ako se gleda financijska strana, Babić neće previše žaliti jer je, prema NyFights, zaradio više nego ikada u karijeri. Naime, za ovaj meč protiv Fishera dobio je navodno 210.000 dolara, što je 60 posto od ukupne cifre koja je dodijeljena boksačima u ovom meču. Fisher je, prema tome, zaradio oko 140.000 dolara.

Babić je ovime nadmašio zaradu iz meča u kojem je doživio prvi poraz u profesionalnoj karijeri, ujedno i meča za svjetsku titulu bridgerweight kategorije po WBC-u kada je prošle godine izgubio od Poljaka Lukasza Rozanskog. Tada je, prema navodima, zaradio nešto manje od 200.000 dolara.

Linker
08. rujan 2024 01:18