Screenshot/Društvene mreže
NEVJEROJATNO ZAJEDNIŠTVO

Apsolutni sportski heroj Ukrajine! Odbio borbu za naslov svjetskog prvaka kako bi doma ratovao protiv Rusa

Vladini dužnosnici ponudili su Lomačenku priliku da napusti zemlju kako bi trenirao za veliku borbu
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 22. ožujak 2022. 13:27

Vasil Lomačenko odbio je priliku da napusti Ukrajinu i trenira za novu borbu za naslov svjetskog prvaka s Georgeom Kambososom Jr. Lomačenko je izgubio pojas od Teofima Lopeza u velikoj borbi na kraju 2020., ali se vratio prošle godine, s dvije dobre pobjede koje su ga dovele u poziciju da se ponovno bori za naslov.

Australac Kambosos Jr svrgnuo je Lopeza s trona još u studenom i sada traži svoj prvi meč u obrani titule. Dva glavna kandidata za tu borbu bili su Lomačenko i Amerikanac Devin Haney. Ukrajinac je skočio na pole position jer je pristao boriti se protiv aktualnog prvaka 5. lipnja u njegovoj zemlji. Podrazumijevalo se da je dogovor za borbu postignut.

image
XAUME OLLEROS Afp

Međutim, kada je Rusija napala Ukrajinu, otišao je Lomačenko ravno kući kako bi bio sa svojom obitelji. Lomačenko se također prijavio u ukrajinske lokalne snage teritorijalne obrane. Tijekom vikenda promotor Bob Arum otkrio je da su njegovom borcu vladini dužnosnici ponudili priliku da napusti zemlju, kako bi trenirao za veliku borbu. Ipak, u ponedjeljak navečer je Lomačenko odbio tu priliku, a s njom i priliku da vrati naslov u borbi protiv Kambososa Jr.

Kao rezultat toga, Australac je potvrdio da je njegov tim ponudio borbu Haneyju. Lomačenko će se ostati doma boriti s Rusima. Na pravom bojištu...

Linker
02. srpanj 2024 07:31