Filip Hrgović

 NICK POTTS/PA IMAGES/PROFIMEDIA Nick Potts/Pa Images/Profimedia
IMPRESIVNE BROJKE

Apsolutno rekordna zarada za Filipa Hrgovića! Evo koliko će u džep pospremiti Hrvat, a koliko Joshua i Usyk

Koji sat preostalo je do početka "obračuna u pustinji" ili borbe teškaških udaraca Filipa Hrgovića i Zhilei Zhanga
Piše: Dean BauerObjavljeno: 20. kolovoz 2022. 15:09

U Džedi u Saudijskoj Arabiji, Hrvat i Kinez će se boriti za IBF-ovog obveznog prvog izazivača svjetskog prvaka, bio to nakon današnjeg dana i dalje Ukrajinac Usyk ili Englez Joshua. Odgovore na oba pitanja, pobjednika obiju borbi, doznat ćemo oko ponoći odnosno u slučaju sraza Usyk - Joshua 2, u prvim satima nedjelje. Međutim, ponešto se zna i unaprijed. Primjerice jedna tako prizemna stvar, koja doduše pokreće svijet, dakle - novac.

Filip Hrgović će iz ringa izaći s 390.000 dolara više na računu. To je za našeg boksača apsolutni rekord, budući da je dosad zarađivao otprilike po 100 do 150.000 dolara po borbi. Još uoči dvoboja Hrgovića i Zhanga koji se trebao održati u veljači ove godine, objelodanjene su neke brojke glede financijske ponude. Vrlo je malena vjerojatnost da je tu išta dalje korigirano, pola godine kasnije. Dakle, dvije promocijske kuće Matchroom Boxing i Wasserman Boxing su se usuglasili oko zajedničke ponude u iznosu 650.000 dolara ukupno za obojicu boraca. To je značajno više od promocijske kuće Probox Promotions koja je ponudila ukupno 410.000 dolara.

Od spomenutih 650.000 dolara, veći dio iznosa je namijenjen Filipu Hrgoviću - 390.000 dolara, dok je Kinezu preostalo 260.000 dolara.

Glede glavne borbe večeri, Usyk i Joshua imaju zajamčenih, svaki po 40 milijuna dolara. Ovo je drugi najveći novčani iznos ikad plaćen nekom britanskom boksaču, budući da je Joshua za uzvrat protiv Andyja Ruiza Jr. u Saudijskoj Arabiji dobio 60 milijuna dolara. Zarada dvojici boksača koji se bore za svjetski pojas bi mogla narasti i do blizu 50 milijuna dolara za obojicu, ako bi tzv. plati-pa gledaj TV prodaja dosegla dovoljnu razinu. Što nije nemoguće.

Inače, koliki je u igri "ples milijuna" još samo jedan podatak. Saudijci su platili osnovnih 80 milijuna dolara za organizaciju borbe u Jeddah Sports City Areni od 10.000 mjesta.

Linker
15. travanj 2024 21:41