CHANDAN KHANNA Afp
STIGAO NA IDEJU

Bio bi to spektakl kakav svijet sporta još nije vidio! Okršaj ‘gladijatora‘ na visini od 210 metara

‘Ondje nema baš puno mjesta za publiku, tako da ako se ondje nađete, onda ste vrlo, vrlo posebni‘
Piše: Dean BauerObjavljeno: 05. siječanj 2022. 08:27

Jedan od najbogatijih boksača na svijetu, ali i sportaša uopće, Floyd Mayweather (44) najavio je povratak u ring. Doduše, u ekshibicijskom susretu (što ne znači i za ekshibicijsku svotu novca), te na neobičnom, a vrlo atraktivnom mjestu. Na vrhu odnosno heliodromu ekskluzivnog hotela Burj Al Arab u Dubaiju, na visini od 210 metara!

Borba bi se trebala održati 20. veljače ove godine, a samo jedna sitnica još nije ugovorena - protiv koga će se uopće boriti!? Spominje se u boksačkim kuloarima Rashed Belhasa. Ukoliko niste nikada čuli za njega, opraštao vam. Naime, riječ je o tzv. YouTube boksaču iz Dubaija s "umjetničkim imenom" Money Kicks.

U posljednje je vrijeme takvih You Tube boksača sve više. Konačno, i u posljednjoj Mayweatherovoj borbi, u lipnju prošle godine Floydov je suparnik bio YouTuber Logan Paul.

Inače, heliodrom hotela Burj Al Arab u Dubaiju je već jednom bio ugostio boks. Ondje je recimo Anthony Joshua jednom održao promotivni trening, a mnogi se možda sjećaju i teniskog meča Andre Agassija i Rogera Federera na istom mjestu.

- Bit će to strogo ograničeni boksački spektakl. Puno više od boksa. Ondje nema baš puno mjesta za publiku, tako da ako se ondje nađete, onda ste vrlo, vrlo posebni - na konferenciji za novinare je rekao Floyd Mayweather.

Linker
27. travanj 2024 02:02