Jordan Thompson (desno)

 DAVID DAVIES/PA IMAGES/PROFIMEDIA
ZAOKRET U KARIJERI

Bio je ponajbolji tenisač u državi, ali je odustao zbog nedostatka novca. Sad može postati svjetski prvak u boksu

Reket je okačio o klin, okrenuo se boksu, a kaže kako između ta dva sporta ima dosta sličnosti
Piše: SNObjavljeno: 29. rujan 2023. 10:55

Jordan Thompson bi ove subote mogao ostvariti najveći uspjeh svoje karijere. Ovaj 30-godišnji boksač bore se za naslov prvaka u poluteškoj kategoriji po IBF verziji protiv Australca Jaija Opetatije. No, ako i osvoji naslov to sigurno neće biti ispunjenje Thompsonovog dječačkog sna. On je, naime, kao dječak trenirao tenis i bio jako dobar u njemu.

- Bio sam među top 10 tenisača u Velikoj Britaniji u U16 i U18 konkurenciji. Putovao sam po cijeloj državi, ali i u mnoge druge države. Uživao sam u tome - ispričao je Thompson za BBC.

Tenisom se nije prestao baviti zbog nedostatka motivacije ili neke ozljede, već zbog nedostatka novca.

- Za prelazak u seniorski tenis potrebno je puno sponzora, a meni ih je bilo teško dobiti. Nedostatak novca je bio glavni razlog zašto nisam ostvario svoj potencijal u tenisu. Ja stižem iz obitelji u kojoj se uvijek puno i teško radilo. Nikada nisam bio gladan, uvijek sam imao krov nad glavom, ali nisam imao luksuz da mi neki milijunaš sponzorira moju tenisku karijeru.

Reket je okačio o klin, okrenuo se boksu, a kaže kako između ta dva sporta ima dosta sličnosti.

- U oba sporta možeš imati tim oko sebe, ali u ključnim trenucima se možeš osloniti samo na sebe. Sve se može promijeniti u jednoj sekundi, cijelo vrijeme moraš biti iznimno fokusiran jer nikakvu pomoć ne možeš dobiti.

Odlazak iz tenisa u boks nije bio toliki šok za njegove roditelje jer su se oboje bavili borilačkim sportovima.

- Oboje su bili svjetski prvaci u karateu. Zbog toga mi borilački sportovi nikada nisu bili strani. Mi smo talentirana obitelj - zaključio je Thompson.

Linker
17. svibanj 2024 17:09