JEFF MOORE/PA IMAGES/PROFIMEDIA
OPISAO DRAMU

Bivši prvak svijeta u totalnom stanju šoka: ‘Prvi puta mi je netko uperio pištolj u lice, supruga je vrištala‘

‘Tijekom incidenta sam bio sam. Kad sam vidio da se okupljaju ljudi, osjećao sam se malo sigurnije‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 16. ožujak 2023. 12:55

Amir Khan, bivši svjetski prvak u boksu, na londonskom je sudu Snaresbrook Crown Court svjedočio o oružanoj pljački koja se dogodila na ulicama britanske metropole u travnju prošle godine, kad je sa suprugom Faryal odlazio iz lokala Sahara Grill u Leytonu, u istočnom dijelu Londona.

Maskirani i naoružani napadač Khana je gurnuo na automobil, uperio mu je pištolj u glavu i naredio:

- Skini sat!

Priznao je 36-godišnji Khan da je ta situacija bila potpuno drugačija od onih u kojima se nalazio u ringu, prenosi The Sun.

- Prvi put ikad vidio sam pištolj uperen u moje lice. Istog trenutka našao sam se u stanju šoka. Nisam htio gledati prema pištolju, gledao sam sa strane. Bio sam jako uplašen. Imam troje djece. Moja supruga je bila kraj mene. Bio sam jako, jako uplašen. Ja sam sportaš, borac. Uvijek sam se nalazio u najtežim situacijama kad sam ulazio u ring i borio se s nekim. Ovo je bilo potpuno drugačije i jako zastrašujuće – govorio je bivši boksački prvak u sudnici.

Dodao je kako je njegova supruga za vrijeme incidenta vrištala i plakala, te da nije vidio lice napadača.

- Kad je rekao da hoće sat, odmah sam mu ga dao. Nisam ga gledao, gledao sam dolje i predao mu sat. Kad vam netko uperi pištolj u lice, mislite da će pucati. Potom sam ih vidio kako bježe, to se dogodilo kad su se ljudi počeli okupljati da vide što se događa. Tijekom incidenta bio sam sam. Kad sam vidio da se okupljaju ljudi, osjećao sam se malo sigurnije – prisjetio se Khan.

image
JEFF MOORE/PA IMAGES/PROFIMEDIA Jeff Moore/pa Images/profimedia

Sat kojeg su mu uzeli pljačkaši dobio je na dar nakon pobjede u jednom meču, a vrijedan je 71.000 funti.

Na ročištu je svjedočio i Khanov prijatelj Omar Khalid koji je tog dana večerao s Khanovima.

- Dvojica su prišla automobilu. Isprva sam mislio da se radi o njegovim fanovima, ali sam onda shvatio što se događa. Jedan od njih imao je pištolj uperen u Khanovu glavu, i odlučio sam izaći iz automobila. Čim sam to napravio, pištolj je bio uperen prema meni. Nakon toga su samo odšetali prema Mercedesu. Sve skupa trajalo je između 30 sekundi i minute – rekao je Khalid.

Optuženi 25-godišnjaci Ahmed Bana i Nural Amin te 24-godišnji Ismail Mohamed na sudu su porekli zavjeru za počinjenje pljačke, dok je Bana zanijekao da je imao imitaciju vatrenog oružja.

Dante Campbell (21) je ranije priznao da je bio napadač tijekom pljačke u travnju. U pljačku je kao jedan od trojice ‘promatrača‘ navodno bio uključen i Hamza Kulane, no njemu pravosudni organi nisu ušli u trag...

Linker
20. travanj 2024 16:09