Saul Canelo Alvarez (desno) i Genadij Golovkin

 Frederic J. Brown/Afp/Profimedia
VELIKA TRILOGIJA

Boksački spektakl: Canelo Alvarez se na sjajan način vratio nakon senzacionalnog poraza u svibnju

Meksikanac je izrazito dominirao do polovine borbe. Kazahstanac je bio previše rezerviran...
Piše: SNObjavljeno: 18. rujan 2022. 08:30

Boksačka trilogija između Canela Alvareza i Genadija Golovkina završena je ipak dominacijom Meksikanca. Canelo je u noćašnjem spektaklu drugi put svladao velikog suparnika, a jedan je meč završio bez pobjednika. Mnogi su bili stava kako je Golovkin u oba navrata bio bolji, ali sve je to noćas prosuo.

Čak je i sam Golovkin prognozirao da će se Canelo vratiti motiviraniji nakon senzacionalnog svibanjskog poraza od Dmitrija Bivola. Četiri mjeseca kasnije, Saúl Canelo Álvarez (58-2-2, 38 KO) vratio se na pobjednički put pobijedivši Genadija Golovkina (42-2-1, 37 KO) jednoglasnom odlukom: 116-112, 115-113 i 115 - 113.

Meksikanac je izrazito dominirao do polovine borbe. Kazahstanac je bio previše rezerviran, tek je u 8. rundi izvukao dinamit i krenuo u juriš. Canelo je ponovno iskazao slabosti u završnici, ali prednost koju je imao u prvih sedam rundi bila je prevelika.

Golovkin ima 40 godina i mnogi misle da je vrijeme za mirovinu. On je osvajač srebrne olimpijske medalje još iz Atene 2004. Kazahstanac je dominirao srednjom kategorijom sve do Canelove pojave...

Linker
26. travanj 2024 10:33