MLAĐESENIORSKO SP

Buzik treći Hrvat u osmini finala boksačkog SP-a u španjolskoj La Nuciji

Buzik će se nakon pobjede nad Tajvancem Changom boriti za ulazak u četvrtfinale protiv Mađara Leventea Gemesa
Piše: HINAObjavljeno: 19. studeni 2022. 07:55

Mladi hrvatski boksač Leon Buzik ostvario je plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva mlađih seniora kojem je domaćin španjolska La Nucia. U meču šesnaestine finala mladi je Riječanin prekidom dvoboja svladao Tajvanca Yu Hseina Changa čime je hrvatski boks osigurao treći meč osmine finala na ovom prvenstvu.

Leon Buzik je dominirao od početka meča protiv nižeg Tajvanca, držao ga na distanci i napadao direktima te prvu rundu dobio uvjerljivo i jednoglasno s 5-0. U drugoj rundi Buzik je krenuo još žešće i nakon jedne minute primorao Tajvanca serijom direkt udaraca na prvo brojanje.

Ubrzo nakon toga plasirao mu je razorni zadnji aperkat, novu kombinaciju za brojanje i sudac u ringu opravdano je prekinuo meč. Buzik je ove i prošle godine bio četvrtfinalist Europskog prvenstva mlađih seniora, a sada će se boriti za četvrtfinale Svjetskog prvenstva mlađih seniora i borbu za medalju. Prije Buzika osminu finala izborili su Gabriel Debanić (75 kg) i Anthony Mirković (80 kg).

Buzik će se nakon pobjede nad Tajvancem Changom boriti za ulazak u četvrtfinale protiv Mađara Leventea Gemesa koji je također prekidom svladao Ukrajinca Maha. Taj je meč na rasporedu u nedjelju.

Linker
27. travanj 2024 05:27