Nikolina Čačić

 FRANK FRANKLIN II/AFP/PROFIMEDIA Frank Franklin Ii/afp/profimedia
KVALIFIKACIJE ZA OI

Četvero hrvatskih boksača se oprostilo od borbe za nastup u Parizu, Beram i Pratljačić još imaju šanse

Uz Ćaćić i Čalića, od predolimpijskog kvalifikacijskog turnira već oprostili su se Poturović i Zeljko
Piše: HinaObjavljeno: 31. svibanj 2024. 10:15

Hrvatski boksač Marko Čalić i boksačica Nikolina Ćaćić oprostili su se o olimpijskih kvalifikacija u Bangkoku i od Olimopijskih igara u Parizu.

Čalić (36) nije uspio proći prvu prepreku na 2. svjetskom kvalifikacijskom turniru u Bangkoku. Hrvatskog prvaka u teškoj kategoriji do 92 kg zaustavio je favorit Loren Alfonso Dominguez, Kubanac koji nastupa za Azerbejdžan, svjetski prvak 2021. i aktualni svjetski viceprvak sa SP-a 2023., osvajač olimpijske medalje na OI u Tokiju 2021.

Iskusni Puljanin, neprikosnoveni prvak Hrvatske koji kod nas u teškoj kategoriji nema ravnopravne konkurencije, dao je maksimum, borio se srčano sve tri runde, ali za vrhunskog Kubanca ni to nije bilo dovoljno, Dominguez je slavio jednoglasnom odlukom sudaca 5:0.

Marku Čačiću to je bila i posljednja prilika za izboriti nastup na Olimpijskim igrama na kojima bi bio sa 36 godina naš najstariji član reprezentacije.

Prva hrvatska olimpijka iz Tokija 2021. Nikolina Ćaćić (23) u kategoriji do 57 kg izgubila je meč prvog kola protiv domaće predstavnice Tajlanđanke Niawane Techasuep i tako se oprostila od mogućnosti svog drugog nastupa na Olimpijskim igrama u Parizu.

Suci su jednoglasno bodovali meč u korist domaće Tajlanđanke koja je stekla prednost u prve dvije runde.

Uz Nikolinu Ćaćić i Marka Čalića, od predolimpijskog kvalifikacijskog turnira već prije oprostili su se Filip Poturović i Marko Zeljko.

U konkurenciji su ostali Sara Beram (60 kg) i Luka Pratljačić (+92 kg) koji oboje trebaju još dvije pobjede za plasman na Olimpijske igre u Parizu.

Beram nakon dvije sigurne pobjede nad Japankom Taguchi i Slovakinjom Jedinakovom, u petak boksa za ulazak u polufinale olimpijskog kvalifikacijskog turnira u Tajlandu protiv Ha Thi Linh iz Vijetnama.

Pratljačić će se protiv prvaka Ukrajine Dmytra Lovchinskyija boriti u subotu.

Linker
15. rujan 2024 21:42