GORAN MEHKEK Cropix
VELIKA VEČER

Dama iz Zlatara osvojila svijet: ‘U životu se nisam više bojala, voljela bih još samo jednu stvar‘

Oduševljena Habazin je odmah po završetku borbe dala izjavu u kojoj se zahvalila publici
Piše: Dean BauerObjavljeno: 20. travanj 2024. 23:39

Dama iz Zlatara, Ivana Habazin (23-5) u kasnu je subotnju večer, malo prije ponoći napustila Draženov dom s dva velika, prekrasna pojasa. Ona koja pripadaju svjetskoj prvakinji u velteru po WBC i WBA. Ivana je jednoglasnom bodovnom odlukom sudaca 3-0 (99:92, 97:93 i 98:92), nakon 10 rundi pobijedila Mađaricu Kingu Magyar (14-5) i time ukupno treći put čak postala svjetskom prvakinjom.

Prvi put je to bilo 2014. po IBF-u, te drugi put 2018. po IBO. Oduševljena Habazin je odmah po završetku borbe dala izjavu u kojoj se zahvalila publici.

- Bila mi je čast imati ponovo borbu u ovoj dvorani. Hvala Biserki Petrović koja mi posudila za izlazak u ring Draženovu majicu s Olimpijskih igara u Barceloni ‘92. Moj poklon gospođi Biserki je krunica koju je blagoslovio papa Franjo. Rekla sam da će borba biti teška, poručila je Habazin pa nastavila.

- U životu nisam imala većih problema, većeg straha, ali molila sam se Bogu i uspjela. Bog je moja snaga. Vjerujem da je možda moglo biti i bolje u zadnjim rundama. Najbitnije je da sam pobijedila, a ovaj WBC pojas je najprestižniji, nešto što sam čini mi se kao cijelo stoljeće čekalo. Još bi voljela WBO naslov, a sad se idem prvo odmoriti i dobro najesti - malo će prije ponoći svjetska prvakinja, Ivana Habazin.

Linker
20. travanj 2024 23:41