Screenshot/Instagram Queensberry Promotions
BOKSAČKA POSLASTICA

Dogovoren meč stoljeća! Fury i Usyk boksat će za ujedinjenje pojaseva, objavljen datum borbe

Boksačka publika moći će uživati u jednom od najznačajnijih boksačkih okršaja svih vremena
Piše: Fight SiteObjavljeno: 16. studeni 2023. 20:28

Ono o čemu smo jučer pisali, pozivajući se na informacije ESPN-ovog novinara Mikea Coppingera, sada je i službeno potvrđeno. Oleksand Usik i Tyson Fury odmjerit će snage 17. veljače 2024. u povijesnom meču za ujedinjenje svih teškaških titula, a mjesto radnje bit će, dakako - Rijad, prenosi Fight Site.

Objavio je to Furyjev promotor i čelni čovjek Queensberry Promotionsa, Frank Warren.

Podsjetimo, britanski i ukrajinski teškaš, nakon nekoliko rundi neuspješnih pregovora, konačno su ugovorili meč krajem rujna ove godine. Incijalni datum bio je 23. prosinca, no s obzirom na štetu koju je "Gypsy King" pretrpio u obračunu s Francisom Ngannouom, taj je termin ipak pomaknut. Iako se strahovalo da bi odgoda mogla potrajati sve do proljeća, pa možda i duže od toga, konačni datum ipak je postavljen za 17. veljače.

Boksačka publika diljem planeta konačno će, dakle, moći uživati u najznačajnijem boksački okršaju 21. stoljeća i jednom od najznačajnijih svih vremena. Pobjednik će ujediniti sve teškaške pojaseve i ustoličiti se kao prvi aspolutni prvak "heavyweighta" nakon Lennoxa Lewisa, koji je u studenom 1999. jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio Evandera Holyfielda i ujedinio naslove po WBA, WBC i IBF verziji.

Ako imamo u vidu da je 2004. godine, verifikacijom WBO-a, započela boksačka era četiriju pojaseva, a da do današnjeg dana nijedan teškaš nije uspio ostvariti vlasništvo nad sve četiri velike titule, jasno je da bi bolji iz okršaja Furyja i Usika imao rezervirano posebno mjesto u boksačkoj povijesti.

Linker
30. travanj 2024 12:50