DAMIR KRAJAC Cropix
OSTAO JE IZNENAĐEN

Filip Hrgović nakon najtežeg meča karijere: ‘Babić me branio? Zar je prešao i u branitelje?‘

Nakon što je jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio Zhileija Zhanga Filip Hrgović vratio se u Hrvatsku.
Piše: JL.Objavljeno: 23. kolovoz 2022. 09:37

Neposredno nakon izlaska iz aviona stao je pred hrvatske novinare i komentirao kako je iza njega vrlo težak meč, a zatim se osvrnuo na zvižduke iz publike: "To je njihovo mišljenje, moje je da sam zasluženo pobijedio. Bilo je naporno, čak me i rušio, ali sam skupio dovoljno snage i preokrenuo meč."

Nezadovoljstvo navijača koji su smatrali da je Zhang pokraden, prokomentirao je drugi hrvatski boksač Alen Babić, koji je stao u obranu svog ljutog rivala, "Što se tiče mog Hrvata, dajem mu pobjedu za nijanse. No i dalje je to jednoglasna pobjeda", napisao je Babić.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Novinare je zanimalo kako Hrgović gleda na to, obzirom da odnos između njega i Babića poznatog po nadimku ‘‘ The Savage‘‘ do sada nismo mogli karakterizirati kao prijateljski, "On me branio? Zar je prešao i u branitelje?", pa nastavio, "Nisam vidio te komentare, ja to ne čitam, ali eto, hvala mu ako me branio. To bismo i trebali raditi, sunarodnjaci smo i bivši kolege. Trebamo se braniti, a ne napadati kao što je on to radio zadnjih godinu, dvije.‘‘

Hrgović i Babić nekada su zajedno trenirali, ali danas su protivnici. Do promjene je došlo nakon što je Hrgović prekinuo suradnju s Leonardom Pijetrajem, koji je ujedno i Babićev trener, pa su krenula medijska prepucavanja na realaciji Babić-Hrgović-Pijetraj.

Iako su se ti ispadi danas smanjili, The Savage je izjavio da je uvjet njegova povratka u tešku kategoriju samo ako će se boriti protiv Hrgovića koji je do sada odbijao borbu s njim.

Linker
28. studeni 2023 21:30