Filip Hrgović

 PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Pa Images/alamy/alamy/profimedia
VELIKA PROMJENA

Filipu Hrgoviću propada meč za svjetsku titulu? Hrvat ostaje u sjeni borbe koju boks čeka od 1999.

Stvar je ionako bila na "staklenim nogama", a na sve je upozoravao i sam "El Animal".
Piše: Dean BauerObjavljeno: 20. prosinac 2022. 22:46

Ukoliko je vjerovati britanskim medijima, a Sky Sports je recimo dosta ozbiljan i mjerodavan, dvojica boksačkih teškaša i velikih "faca" ovog sporta dogovorili su međusobnu borbu za naslov svjetskog prvaka. Tyson Fury i Oleksandr Usik dogovorili su da će se suočiti jedan s drugim u ringu u nečemu što bi bilo vrlo očekivano ujedinjenje titula.

Teškaši su spremni izboriti se za naslov ujedinjenog prvaka u teškoj kategoriji, barem je tako izjavio poznati američki boksački promotor Bob Arum, koji inače stoji i iza promocije Tysona Furyja.

Točan datum i mjesto borbe, kojom bi se teškaška kategorija i naslovi ujedinili prvi put nakon Lennoxa Lewisa 1999. godine, tek trebaju biti određeni. Međutim, obojica boksača žele da se okršaj dogodi početkom 2023. godine. Usikov menadžer je da bi do borbe trebalo doći najkasnije 4. ožujka 2023. Kandidati za domaćinstvo velikog boksačkog sraza su Bliski istok odnosno Saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati, a možda i Katar, te Velika Britanija.

Ukoliko bi se borba održala na Otoku, gotovo sigurna opcija bi bio Wembley. No, ovim dogovorom je praktički drugi plan pala opcija o Usikovoj borbi protiv Filipa Hrgovića što je doduše i inače bilo na, ne baš posve nerealnim, ali ipak malo "staklenim" nogama. U konačnici i sam Filip Hrgović je za zadnjeg našeg razgovora spomenuo kako se puno toga još može promijeniti, izmijeniti, te da bi u konačnici on sam prije borbe s Usikom volio još jednu dodatnu.

Linker
17. travanj 2024 23:24