BOKS

Gabrielu Debaniću suci oduzeli četvrtfinale na svjetskom prvenstvu mlađih seniora

Nakon dugog vijećanja i čekanja proglašenja - suci su pobjednikom proglasili Armenca?!
Piše: Dean BauerObjavljeno: 20. studeni 2022. 09:09

Gabriel Debanić (BK Leona Zagreb) nesretno i nepravedno ostao je bez borbe za medalju na Svjetskom prvenstvu mlađih seniora u španjolskoj La Nuciji. Kontroverznom podijeljenom odlukom sudaca 3:2 nije ušao u četvrtfinale SP-a u kategoriji do 75 kg.

Prvu rundu protiv Armenca Alika Hovanisjana dobio je naš boksač podijeljenom odlukom 3-2, da bi u drugoj slavio još uvjerljivije, s glatkih 5-0. U konačnici, upravo u završnici te runde, Armenac je bio u nokdaunu, te mu je sudac u ringu brojao dok ne dođe k sebi. Kod trojice sudaca imao je maksimalnih 20 bodova uoči treće runde i činilo se da je osigurao prolazak u četvrtfinale i borbu za medalju.

U trećoj je Armenac krenuo u juriš, Debanić je dobro kontrirao, a u jednoj od brojnih bespoštednih razmjena sredinom treće runde iz klinča je primio udarac koji je austrijski sudac u ringu okvalificirao kao brojanje!?

Debanić je do kraja zaustavljao nalete Armenca, “spuštao” udarce po glavi, a nakon dugog vijećanja i čekanja proglašenja - suci su pobjednikom proglasili Armenca?! Ništa čudno. Ni prvi, ni posljednji put u svijetu boksa. Jednog izrazito teško “bolesnog” sporta, koji je upravo zbog ovakvih stvari već više od šest godina pod suspenzijom MOO-a.)

Linker
20. travanj 2024 09:06