DANIJEL SOLDO Cropix
SILVER BELT

Gabrijel Veočić nokautirao Meksikanca u Mariboru! Brodska kobra ‘uspavala‘ suparnika u 3. rundi

Brodska kobra opet grize. Nije ni prestao
Piše: Dean BauerObjavljeno: 22. listopad 2022. 17:48

Gabrijel Veočić, boksački dijamant iz Slavonskog Broda, europski prvak do 22 godine i petoplasirani na seniorskom SP, doslovno je na spavanje poslao Meksikanca Juana Josea Zavalga Vargasa u četvrtfinalu vrlo jakog turnira iz IBA-ine serije Silver Belt u Mariboru.

U trećoj je rundi Veočić "zavaljao" Meksikanca, klasičnim ga nokautom "uspavao" do mjere da kad je i došao malo svijesti, nije više mogao nastaviti borbu. Bio je to veličanstveni povratak Gabrijela Veočića nakon šestomjesečne stanke zbog saniranja ozljeda, te prva provjera nakon trotjednih priprema na Kubi, ujedno i Veočićev debi u višoj, poluteškoj kategoriji do 80 kg u kojoj će se boriti za plasman na Olimpijske igre u Parizu.

- Gabrijel je sjajno vodio i kontrolirao meč, očito je u vrlo dobroj formi nakon napornih priprema na Kubi, te se nije osjetilo da u službenom meču nije boksao šest mjeseci. Na kraju je završio borbu rijetko viđenim nokautom. Vjerujemo da ćemo i u nastavku turnira biti na istoj, pa i višoj razini - nakon borbe će Pero Veočić, Gabrijelov otac i trener.

U polufinalu poluteške kategorije u Mariboru, Gabrijel će se boriti protiv Nizozemca Gradusa Krausa Gradusa, finalista ovogodišnjeg Europskog prvenstva U-22 u Poreču, koji je u četvrtfinalu turnira u Mariboru pobijedio Bugarina Veselinova. Polufinalni meč Veočić - Kraus na rasporedu je u srijedu, 26. listopada.

Drugi Hrvat na Silver Belt turniru u Mariboru, superteškaš Luka Pratljačić borit će se u četvrtfinalu u nedjelju protiv bugarskog Kubanca Hernandeza.

Linker
13. svibanj 2024 03:41