RANKO SUVAR/CROPIX Cropix
BOKS

Gabrijel Veočić osigurao medalju! Sjajan uspjeh mladog Brođanina na EP u Poreču do 22 godine

Gabrijel Veočić je sve tri runde, koliko je viši, toliko je bio i nadmoćniji Slovaku Fernezi
Piše: Dean BauerObjavljeno: 19. ožujak 2022. 16:37

"Grom iz Broda" je uspio. Ukoliko je uopće netko i sumnjao. Gabrijel Veočić (do 75 kg) osvojio je, osigurao medalju na Europskom prvenstvu u boksu, do 22 godine, a koje se održava u Poreču. U četvrtfinalu je svladao Slovaka Lukasa Fernezu, te se time plasirao u polufinale, te u najmanju ruku osigurao brončanu medalju. Makar, budući da je mladi Gabriel Veočić koji je i inače slovio kao naš najveći kandidat za medalju, nije nimalo neostvarivo da Slavonac iz Boksačkog kluba Brod ode i koju stepenicu više, dalje.

Gabrijel Veočić je sve tri runde, koliko je viši, toliko je bio i nadmoćniji Slovaku Fernezi. Sve tri runde dobio je bodovanjem sudaca 4-1, te je zasluženo prošao dalje. Ovo je već druga hrvatska medalja na ovom Europskom prvenstvu, budući da je dan ranije u konkurenciji boksačica, Zagrepčanka Nikolina Ćaćić također ušla u polufinale i osigurala u najmanju ruku brončanu kolajnu.

Gotovo pa u istom trenutku dok se Gabrijel u A ringu borio protiv Slovaka, drugi naš boksač u četvrtfinalu, Deni Alagić (do 63.5 kg) nadmetao se protiv Turčina Kerema Ozmena. Turčin je slavio jednoglasnom sudačkom odlukom (5-0). Ozmen je istinski i bio bolji, jedino što je malo razbijao Alagićev ritam kada su mu u drugoj rundi treneri morali čak triput vezati tenisice.

Linker
24. travanj 2024 03:19