Filip Hrgović

 PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Pa Images/alamy/alamy/profimedia
ČEKA MEČ KARIJERE

Gromovita poruka Filipa Hrgovića: ‘Nokautirao bih Joshuu! A taj meč je tako lako dogovoriti...‘

‘Da sam normalan, već bih poludio. Dobro je da nisam normalan‘, rekao je kroz smijeh
Piše: SNObjavljeno: 03. travanj 2023. 22:09

Hrvatski boksač Filip Hrgović se u razgovoru za RTL osvrnuo na borbu Anthonyja Joshue i Jermainea Franklina koja je trajala 12 rundi nakon čega je pobjedu odnio Joshua jednoglasnom odlukom sudaca.

‘Čekamo da se raspetlja hobotnica oko meča Usika i Furyja. Ne znamo hoće li se uopće održati. Ako se ne održi, Usik ima obaveznog izazivača po WBA verziji, a to je Daniel Dubois. Neće li se moći boriti, ja sam idući. A ne dogodi li se taj scenarij. ići ćemo na privremenu IBF titulu gdje je Joshua pri vrhu‘. rekao je Hrgović pa dodao:

‘Imamo istog promotora i taj bi meč bilo jako jednostavno dogovoriti. Wilder je visoko, kao što je bio i Ruiz, ali pregovori s njim su propali. Tu su i Frank Sanchez, Martin Bakole...‘

Hgovića su pitali surađuje li i dalje s boksačkim promotorima braćom Sauerland.

‘Situacija je komplicirana. Ugovor je istekao prošle godine i pregovaramo o produljenju. Trenutno sam praktički slobodan‘, rekao je Hrgović pa odgovorio na pitanje kako ta situacija psihički utječe na njega:

‘Da sam normalan, poludio bih. Dobro je što nisam normalan. Ne mogu poludjeti, mogu samo pobjesniti. Za borca je to najgore, pogotovo onoga u najboljim godinama.‘

Hrgović se osvrnuo i na Joshuu i njegovu pobjedu protiv Franklina.

‘Joshua nije bio na očekivanoj razini. Komentari o njegovoj izvedbi su dosta negativni. Volio bih se boriti s njim. Mislim da bih ga, ako bude u ovakvoj formi, nokautirao. Franklin i on su u 12 rundi imali 800 udaraca zajedno. Ja sam u svojem prošlom meču imao više od 700 i to u svojoj lošijoj izvedbi‘, rekao je Hrgović pa dodao:

‘Ako se ne probudi i vrati na stare staze, mislim da bi ga svi borci iz Top 10 pobijedili‘, zaključio je hrvatski borac.

Linker
13. svibanj 2024 21:07