DANIEL LEAL Afp
FAVORITA NEMA

Hrgović i Babić imaju podijeljeno mišljenje o borbi stoljeća, evo što misle o srazu Furyja i Usika

Pobjednik će biti prvi teškaš u povijesti ‘plemenite vještine‘ koji drži četiri velike titule
Piše: Mihael FarkašObjavljeno: 16. svibanj 2024. 13:31

Boksački svijet ove će subote svjedočiti najvećoj borbi u 21. stoljeću. U pitanju je sraz za apsolutnog prvaka teške kategorije između Tysona Furyja i Oleksandra Usika.

Kako joj fanovi tepaju, kraljevska kategorija posljednji je put imala apsolutnog prvaka 1999. godine kada je Lennox Lewis držao po WBA, WBC i IBF verziji. Ipak, 2004. godine započela je boksačka era s četiri pojasa kad se verificirao WBO, što znači da će pobjednik biti prvi teškaš u povijesti "plemenite vještine" koji drži četiri velike titule.

Sve to ide u prilog činjenici da je ovaj meč privukao veliku pažnju ne samo sportske, već i cjelokupne javnosti. Još jedna zanimljiva činjenica jest da kladionice ovaj meč procjenjuju 50-50, to jest, favorita nema! Tim podatkom predviđanja borbe postaju još zanimljivija, a svoje su mišljenje o meču za Boxing News podijelila dva najbolja hrvatska teškaša, Alen Babić i Filip Hrgović.

- Vidim da Fury trenira jače no ikad, stvarno puno radi, sparira četiri puta tjedno što stvarno nije lako. Čak i nakon svega što se dogodilo (Fury je otkazao meč zbog posjekotine prije tri mjeseca), dajem mu prednost nad Usikom - rekao je Babić, dok je Hrgović nešto drugačijeg mišljenja:

- Ne zbog borbe s Ngannouom, ali i prije tog meča mislio sam da je Usik favorit. Ova borba je stvarno 50-50, ali dajem Usiku malu prednost jer je kompletniji boksač od Furyja. On je uvijek u dobroj formi, odlično se kreće i brani, ima sjajnu tehniku, a i snažan je. Kompletniji je borac, ali će biti teško i jednom i drugom. Ovo će biti sjajna borba.

Fury je prošlog listopada odradio meč s bivšim prvakom teške kategorije UFC-a, MMA borcem Francisom Ngannouom. Iako je to Kameruncu bio prvi profesionalni boksački meč, pružio je odličnu izvedbu, čak je i bacio Furyja u nokdaun tijekom treće runde da bi na kraju izgubio podijeljenom odlukom sudaca. Ta borba zasigurno je promijenila mišljenje javnosti o Furyju, no on sada izgleda puno spremnije nego li za meč protiv "Predatora".

Linker
03. rujan 2024 17:07