Filip Hrgović

 Nick Potts/PA Images/Profimedia
‘DRUGAČIJA VRSTA ŽIVOTINJE‘

Hrgović otkrio ime mogućeg protivnika pa opleo po Babiću: ‘Prevelik hype, spor je i tehnički ograničen‘

"Stvorio je ime ponajviše zbog ‘trash talka‘ usmjerenog protiv mene", rekao je El Animal za Boxing News
Piše: FightsiteObjavljeno: 03. svibanj 2023. 19:41

Filip Hrgović dao je veliki intervju za Boxing News tijekom kojeg je govorio o svom trenutnom statusu u teškoj kategoriji, potencijalnim budućim protivnicima, pobjedi Zhileija Zhanga nad Joeom Joyceom, ali i o Alenu Babiću, prenosi Fightsite.

- Bio sam spreman za meč još u prosincu, ovo je vrlo frustrirajuće, najgore što se borcu može događati. Spreman sam i čekam, ali očito imamo problem s ugovaranjem borbe. Nadam se da ću uskoro biti u ringu, ali sve je to dio biznisa i ništa ne može slomiti moj duh - rekao je najbolji hrvatski teškaš u uvodnom dijelu razgovora, pa pobliže opisao razvoj situacije koji je uslijedio nakon kolovoza prošle godine, kada je El Animal pobijedio Zhanga i izborio status obveznog IBF-ovog izazivača:

- Krenuli smo u pregovore s Andyjem Ruizom za IBF-ovu interim titulu, ali to je propalo. Nije htio biti nokautiran, pobjegao je. Bile su mogućnosti za borbu s Oleksandrom Usikom, ali je on bio u pregovorima s Tysonom Furyjem i tjednima nismo znali što će se dogoditi. Bilo je upitno hoće li se boriti za ujedinjenje titula ili s nekim od obveznih izazivača; hoće li to biti Daniel Dubois (WBA-ov "regular" prvak) ili sam ja sljedeći na redu. Izgubili smo neko vrijeme, ali se nadam da ćemo sada ići po IBF-ovu interim titulu. Mislim da će Dubois boksati s Usikom, a ja za IBF-ovu interim titulu.

Na pitanje novinara Andija Purewala o tome tko bi mogao biti njegov protivnik tom meču, Hrgović je odgovorio:

- Nisam siguran, čuo sam da postoji mogućnost da se borim s dečkom iz Australije, Demseyjem McKeanom. Vidjet ćemo, spreman sam za bilo koga, samo želim da se to dogodi što prije.

McKean je, inače, 11-plasirani boksač IBF-ove ljestvice, dok na BoxRecovoj listi teškaša zauzima 57. poziciju. U profesionalnoj karijeri odradio je 22 meča I iz svakog izašao kao pobjednik, isporučivši pritom 14 nokauta. Posljednji put boksao je u listopadu prošle godine kada je (nokautom) pobijedio Patricka Kortea.

image

Alen Babić

Pa Images/Alamy/Profimedia

Osvrnuo se potom Hrgović i na meč između Joycea i Zhanga. Iskusni Kinez iznenadio je sredinom travnja boksački svijet i, nakon šest rundi, tehničkim nokautom u Londonu pobijedio favoriziranog Joycea.

- Uništio ga je. Na jedan način mi je drago što se to dogodilo jer je pokazao da je "real deal". Pobijedio sam ga i cijena mi raste s njegovom pobjedom nad Joyceom. Sretan sam što sam začepio usta mnogim hejterima koji su govorili da je Zhang, kad sam ga pobijedio, prestar, da nije tako dobar, da nije elitni boksač. U svojoj najgoroj izvedbi sam ga pobijedio, bilo je blizu, ali sam ga čisto pobijedio na sve tri sudačke kartice - rekao je 30-godišnji Zagrepčanin, pa istaknuo da želi ponovno odmjeriti snage sa Zhangom:

-Definitivno bih se volio opet boriti s njim, kad god on želi. Išao bih i u Kinu dati mu revanš. Kao što sam rekao, to je bila moja najgora izvedba ikada. Bilo je to nekoliko mjeseci nakon što mi je otac preminuo. Nisam se osjećao dobro i u revanšu ću ga definitivno nokautirati.

U završnom dijelu razgovora za Boxing News, teškaš iz Sesveta govorio je i o Alenu Babiću, njegovom porazu u meču za WBC-ovog prvaka u "bridger" kategoriji, odnosno o njihovom potencijalnom međusobnom okršaju.

- Ne znam što da kažem. Mislim da je on, s boksačkim kvalitetama koje posjeduje, postigao i previše uspjeha i da se oko njega stvorio preveliki "hype". Ne smatram ga sjajnim boksačem, tehnički je ograničen i spor. U ovoj borbi sam očekivao da pobijedi, ali nije bio mentalno pripremljen za pritisak koji nosi borba za titulu svjetskog prvaka. Nije bio dobar tu noć, ali mislim da u svojoj dobroj izvedbi može pobijediti Rozanskog, koji nije ništa posebno. Šokirao ga je, a Alen nije pronašao izlaz iz te situacije. Kao što sam rekao, s obzirom na njegove kvalitete, napravio je dobar posao. Ima 11 pobjeda i jedan poraz, stvorio je ime, ponajviše zbog "trash talka" usmjerenog protiv mene - rekao je Hrgović, pa za kraj prokomentirao postoji li mogućnost eventualnog meča između njega i Savagea:

- Ne zanima me, mislim da on nije na mojoj razini. Imam neke druge smjerove i ciljeve u svojoj karijeri. Ja sam drugačija razina i drugačija vrsta životinje, te mislim da se ta borba nikad neće dogoditi.

Linker
27. ožujak 2024 07:32