NICK POTTS/PA IMAGES/PROFIMEDIA
OTVARA SE POBJEDNIČKI PUT

Hrgoviću pobjeda protiv Duboisa donosi spektakl na Wembleyju: ‘Bit će to luda večer s ludim borbama‘

‘Plan je da se Anthony Joshua bori s pobjednikom borbe Filip Hrgović - Daniel Dubois‘
Piše: SNObjavljeno: 16. svibanj 2024. 18:07

Filipa Hrgovića 1. lipnja očekuje borba protiv britanskog boksača Daniela Duboisa. Iako meč, prema riječima boksačkog novinara Michaela Bensona, neće biti ni za kakvu titulu, što je bilo i za očekivati, Hrgović će imati itekako velik ulog pobijediti u tom dvoboju.

Hrvatski boksač najavio je da će se u slučaju poraza umiroviti. Iako rijetko tko tu njegovu izjavu shvaća ozbiljno, jasno je da bi poraz za Hrgovića značio nekoliko koraka unazad. Međutim, riječi Turkija Alalshikha, trenutno najmoćnijeg čovjeka u boksu, Hrgoviću daju itekako velik motiv za pobjedu.

- Plan je da se Anthony Joshua bori s pobjednikom borbe Filip Hrgović - Daniel Dubois. Bit će to luda večer s ludim borbama i održat će se 20. ili 21. rujna na Wembleyju. U slučaju da Joshua dobije meč 2025. godine ide na pobjednika drugog meča Furyja i Usyka - potvrdio je Saudijac koji je redefinirao sport u najmoćnijoj državi Bliskog istoka.

Oleksandr Usik i Tyson Fury u noći sa subote na nedjelju borit će se za titulu apsolutnog prvaka teške kategorije. Međutim, nevezano tko pobijedi Ukrajinac i Britanac će odraditi revanš najesen ove godine. Ako je suditi po Alalshikhovim riječima, upravo bi se pobjednik iz drugog okršaja Usika i Furyja trebao boriti s pobjednikom meča Joshue i Hrgovića ili Duboisa. Taj bi se meč trebao održati u prva tri mjeseca 2025. godine.

U svakom slučaju, ‘El Animaleu‘ se otvara pravi pobjednički put u narednih godinu dana. Prvi korak za Hrgovića bit će poraziti Duboisa, Hrvat je u tom okršaju veliki favorit, ali jasno je da će pristupiti s velikim oprezom, posebice nakon spomenutih vijesti koje mu mogu poslužiti samo kao dodatan motiv.

Linker
23. rujan 2024 00:32