Instagram/Lovro Pavčec
STIŽE NOVA MEDALJA

Hrvatska ima boksača u finalu Europskog prvenstva! Sjajni Zagrepčanin osigurao najmanje srebro

Lovro Pavčec je pobjedom nad Armencem Harutjunjanom stigao do završne borbe
Piše: Dean BauerObjavljeno: 01. svibanj 2023. 20:48

Iste večeri, u sat vremena razmaka, dvojica su se naših superteškaša borila na velikim natjecanjima. Dok Luka Pratljačić nije uspio nadvisiti svoju prvu, kinesku prepreku na seniorskom Svjetskom prvenstvu u Taškentu, u glavnom armenskom gradu Erevanu je Zagrepčanin Lovro Pavčec izborio finale na mlađeseniorskom Prvenstvu Europe.

Lovro je već ulaskom u polufinale osigurao medalju na ovom natjecanju, da bi pobjedom nad domaćom uzdanicom, Armencem Albertom Harutjunjanom, podijeljenom sudačkom odlukom (4-1) otišao korak dalje. Sada je zajamčena u najmanju ruku srebrna medalja.

Prvu je rundu jednoglasno dobio Armenca, ali potom slijedi obrat odnosno Lovrin nasrtaj. U drugoj je rundi rumunjski sudac bodovao borbu s 20-18 u Pavčecovu korist, da bi preostala četiri suca bodovala remi, 19-19. Treću je rundu naglašeno bolji bio Lovro čiju je borbu tako i bodovalo svih pet sudaca, a u konačnici, zbrojem bodova, s 4-1 u finalu je Lovro Pavčec.

Ovo je ujedno i drugo finale Hrvatske na EP u Erevanu budući da je podsjetimo finale izborila i mlada, 16-godišnja Mariela Šteko (do 63 kg).

Linker
20. travanj 2024 01:23