Mariela Šteko

 PRIVATNI ALBUM
BOKS

Hrvatska ostala bez favoritkinje za zlato uoči EP-a: Mariela Šteko doživjela peh i zaradila tešku ozljedu

Operativan zahvat bit će izveden već u ponedjeljak, 8. travnja kako bi što prije počela s oporavkom
Piše: Dean BauerObjavljeno: 04. travanj 2024. 14:03

Umjesto u porečki ring, jedna od najboljih i ludo nadarenih hrvatskih boksačica, mlada Mariela Šteko (18) će na operativni stol. Mariela, jedna od najvećih hrvatskih uzdanica na Europskom prvenstvu mlađih seniorki i seniora, a koje je u četvrtak počelo u porečkoj dvorani Intersport, teško se ozlijedila na jednom od posljednjih treninga. Velik peh za ovu djevojku, kao i naš boks jer smo se s pravom od Mariele nadali medalji, pa čak i zlatnoj. Ne bez razloga jer pišemo o dvostrukoj prvakinji Europe i djevojci koja je na ovom EP trebala braniti krunu najbolje.

Izbornik ženske reprezentacije Mladen Šteko, inače Marielin otac, potvrdio je informaciju kako naša najistaknutija mlada reprezentativka, mora na operaciju. Probalo se učiniti sve do posljednjeg roka kako bi se Mariela ipak osposobila za nastup na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj. Obitelj Šteko obišla je više europskih vrhunskih stručnjaka, odlazili su i u Barcelonu kod najpoznatijih specijalista za ozljede ramena, no jedina dijagnoza bila je o nužnost operacije.

Operativan zahvat bit će izveden već u ponedjeljak, 8. travnja kako bi što prije počela s oporavkom i pripremila se za Svjetsko prvenstvo koje će se održati također u Poreču, ali u jesenskom terminu odnosno od 20. listopada do 6. studenog.

Podsjetimo, Mariela Šteko je prošle godine u glavnom armenskom gradu Erevanu osvojila naslov prvakinje Europe u mlađim seniorkama, a godinu prije, 2022. osvojila je naslov u juniorskoj konkurenciji u Italiji. Neporažena je već u više od 30 borbi u svim domaćim i međunarodnim natjecanjima, a ove godine potvrdila je naslov državne prvakinje i pripremala se maksimalno za treće uzastopno europsko zlato. Na jednom od posljednjih sparinga, ozlijedila je rame (puknuće zglobne usne - labruma) i jedino rješenje je rekonstrukcija i operativni zahvat.

Ipak, Hrvatska bez obzira na izostanak prve perjanice ima visoke ciljeve i adute za osvajanje medalja u muškoj i ženskoj konkurenciji, što su naglasili i naši izbornici Hasan Yousef i Mladen Šteko neovisno naši mladi boksači redom ulazni mlađi seniori (devet od 10 reprezentativaca), a isto je i u ženskoj reprezentaciji.

Linker
02. svibanj 2024 03:14