Luka Pratljačić, arhivska fotografija

 ZELJKO PUHOVSKI Cropix
BOKS

Hrvatska ostala i bez posljednjeg predstavnika na predolimpijskim kvalifikacijama, svladao ga prvak Srbije

Pratljačić se nije uspio plasirati u četvrtfinale prvog svjetskog kvalifikacijskog turnira za OI u Parizu
Piše: Dean BauerObjavljeno: 09. ožujak 2024. 18:45

U talijanskom Busto Arsiziju gdje je u tijeku prvi svjetski predolimpijski boksački kvalifikacijski turnir za OI u Parizu, nema više Hrvata. Jedini od ukupno pristiglih šestero naših predstavnika, Osječanin Luka Pratljačić izgubio je u osmini finala superteške kategorije (iznad 82 kg) od Srbina Dušana Veletića. Suparnik je slavio podijeljenom sudačkom bodovnom odlukom (4-1). Samo je jedan sudac, i to iz Poljske, vrednovao borbu za našeg superteškaškog prvaka.

Pratljačić i Veletić odlično se poznaju, nebrojeno puta su zajedno trenirali u Osijeku ili Beogradu, pa su tako i pomalo "prijateljski" ušli u borbu, te ih je sredinom prve runde i sudac u ringu morao upozoriti za aktivnijom borbom. Od tada se Dušan Veletić bolje kretao i bio opasniji. Prvu je rundu dobio 4-1, a drugu još uvjerljivije, 5-0 i praktički bodovno riješio sraz jer je kod četvorice sudaca imao prednost 20:18. Nije ga omela ni posjekotina na glavi.

Pratljačić je u trećoj rundi mogao do preokreta samo prekidom ili nokdaunom. Luka jest jače pritisnuo, ali u svojem naumu nije uspio. Druge i zaključne svjetske boksačke kvalifikacije za Igre u Parizu održat će se u svibnju u Tajlandu, a do tada Hrvatska za OI u Parizu, kada je boks u pitanju, ostaje "samo" na "Kobri iz Broda", Gabrijelu Veočiću koji se za Igre plasirao još prošle godine na Europskim igrama u poljskom Krakowu.

Linker
19. travanj 2024 10:57